Sponsors

Risico kunstgrasveld

9 oktober 2016 15:45


In een recente uitzending van Zembla werd aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels - het zogeheten SBR-rubbergranulaat - in kunstgrasvelden.

U zult hier ongetwijfeld over gehoord of gelezen hebben.

Bij VV Dilettant staan veiligheid en gezondheid uiteraard hoog in het vaandel. Wij hebben ons uitvoerig laten informeren door de KNVB, het RIVM en de GGD en overleg gehad met o.a. de SVN (die onze velden beheren). Het standpunt van de KNVB is dat uit de eerdere onderzoeken die gedaan zijn door het RIVM niet is gebleken dat het spelen op kunststofgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Wij hebben besloten dit standpunt over te nemen.

Momenteel wordt n.a.v. deze uitzending van Zembla, uit voorzorg nieuw aanvullend onderzoek uitgevoerd in opdracht van de KNVB en de Europese Commissie. De uitkomst van dit onderzoek is omstreeks begin 2017 bekend; we kijken hier met belangstelling naar uit.

We signaleren dat hier binnen de club vragen en/of twijfels over zijn. Vragen die wij goed begrijpen. Wij hechten er grote waarde aan om eventuele vragen of twijfels hieromtrent te beantwoorden maar ook om beslissingen te nemen die uw eventuele zorgen over deze kwestie weg kunnen nemen.

Het Bestuur van VV Dilettant heeft daarom ook besloten om met ingang van maandag 10 oktober 2016, als preventieve maatregel, onze jongste leden (de teams JO-6 t/m JO-9) voorlopig te laten trainen op onze grasvelden. Dit aangezien jonge spelertjes zich fysiek dichter over en op het kunststofveld bewegen. Deze wijziging geldt in elk geval totdat de uitkomsten van het huidige onderzoek bekend zijn. Wij houden u op de hoogte!

Met sportieve groet,

Bestuur VV Dilettant

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!