Sponsors

Gratis reanimatiecursus in september en oktober in Stolwijk

27 september 2021 14:00


Dit bericht delen we namens Team Sportservice:

Het kan op je sportclub zomaar gebeuren: een hartstilstand. Elke dag krijgen namelijk 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Hoe meer mensen adequaat kunnen handelen, hoe groter de overlevingskans. Deze is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. De werkgroep Krimpenerwaard Reanimeert organiseert daarom een gratis reanimatiecursus. Ideaal voor vrijwilligers of werknemers op jouw club.

Er zijn nog vier mogelijkheden waarop de cursus wordt gegeven:

  • Woensdag 29 september 19.00 uur
  • Woensdag 20 oktober 19.00 uur
  • Zaterdag 16 oktober 9.00 uur
  • Zaterdag 23 oktober 9.00 uur

De cursus duurt ongeveer 3 uur. Vooraf kan je de e-learning volgen. De trainingslocatie is in Stolwijk. Stuur een e-mail naar Clari Verdoold via administratie@ikkanreanimeren.nl als je ook mee wilt doen aan de reanimatiecursus. Op www.ikkanreanimeren.nl vind je meer informatie over de trainingen. Ook andere verenigingen en stichtingen verzorgen diverse reanimatietrainingen in de Krimpenerwaard.

Kun jij al reanimeren? Meld je dan aan als burgerhulpverlener op www.hartslagnu.nl
In de Krimpenerwaard kunnen nu al 1200 burgerhulpverleners opgeroepen worden voor een reanimatie. Maar er zijn nog nieuwe burgerhulpverleners nodig! Wil je ook ingezet worden als burgerhulpverlener? Meld je dan aan via www.hartslagnu.nl. Je kan ook een e-mail sturen naar de coördinator van HartslagNu! in de Krimpenerwaard via hartslagnu@ehbo-stolwijk.nl.

Er zijn nog AED’s nodig in de Krimpenerwaard
Volgens de Hartstichting zijn in onze gemeente nog extra AED’s nodig die 24 uur per dag beschikbaar zijn en die in een publieke toegankelijke buitenkast hangen. Heb je een AED en wil je deze beschikbaar stellen voor HartslagNu!? Neem dan contact op met HartslagNu! via telefoonnummer 088-0027000 of met Marjolein Kamer via telefoonnummer 0182-341080.

Met vriendelijke groet,

Annejan Alberts
Team Sportservice

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!