25 augustus 2020 20:00

Scheidsrechter

Martin Kaman

Onbekend

Een onvolledig Dilettant kon het niet bolwerken tegen De Zwerver, dat met de wind in de rug vrijwel de gehele eerste helft in de aanval was. Al in de 4e minuut hadden de bezoekers op voorsprong kunnen komen, maar uiteindelijk belandde de bal in het zijnet. Jeremy Verhagen moest diverse keren handelend optreden en dat ging hem goed af. In de 18e minuut dacht iedereen op de tribune aan een penalty voor De Zwerver, maar het werd een corner. Toen twee minuten later voor buitenspel werd gevlagd, bleef het fluitsignaal uit en was de stand 0-1. Direct erna redde Jeremy op een goede kans voor De Zwerver, maar even later was het na een vlotte aanval toch 0-2. Dilettant was niet bij machte het spel te verplaatsen omdat de voorwaartsen de bal niet lang in bezit konden houden. De druk op de achterhoede bleef groot en een hard schot van De Zwerver werd gestopt door Jeremy in minuut 29, maar de bal stuiterde voor een speler van De Zwerver en de 0-3 was een feit. Daarna toch wat aanvallen van Dilettant met als beste kans een vrije trap voor Marnix v.d. Adel rand 16. De hard ingeschoten bal belandde in handen van de goalie en daarna was het weer De Zwerver dat de aanval zocht. De paal en een redding op de doellijn behoedden Dilettant voor een grotere achterstand voor rust.

Na rust was de wedstrijd evenwichtiger en Dilettant kreeg de eerste mogelijkheid. Colin den Otter nam een keiharde vrije trap, maar stuitte op de keeper. Beide doelen werden van tijd tot tijd belaagd, maar tot doelpunten leidde dit niet. Jeremy onderscheidde zich door bij gevaarlijke aanvallen zijn doel schoon te houden, maar in minuut 75 was ook hij kansloos. De paal redde Dilettant voor een grotere achterstand en even later stond De Zwerver alleen voor Jeremy en slaagde er weer niet in hem te passeren. Het slotakkoord was voor Dilettant, met een enorme kopkans voor Lennart v.d. Linden. Van dichtbij ging de bal naast en even later miste Youri Snoei in de rebound na een gestopt afstandsschot van Marnix v.d. Adel. Helaas weer een nederlaag voor Dilettant deze oefenperiode, maar de teruggekeerde Colin den Otter leverde zowel voetballend als qua inzet een uitstekende prestatie. Komende zaterdag de eerste wedstrijd op de KNVB Beker tegen Bolnes aan de Tiendweg en wellicht levert dat meer succes op.