Lekkerkerk beslist wedstrijd tegen Dilettant in beginfase

Competitie

3e klasse C

3 oktober 2020 14:30

Onbekend

Al na vier minuten keek Dilettant tegen een achterstand aan. Daar ging een corner van Marnix v.d. Adel aan vooraf. De bal werd onderschept en Lekkerkerk kon heel gemakkelijk het gehele veld oversteken. De mee opgerukte centrale verdediger zette Lekkerkerk op een vroege voorsprong. Een slechte organisatie bij de bezoekers en een domper voor Dilettant dat niet bij machte was de bakens te verzetten. Lekkerkerk was de eerste 25 minuten de bovenliggende partij zonder tot echt goed voetbal te komen. Veel strijd op het middenveld en wat kleine kansen voor Lekkerkerk o.a. door een vrije trap op de rand van de 16, maar het leverde niets op. Tot in minuut 23 de volkomen vrijstaande linksbuiten werd aangespeeld, die naar binnen trok en met een mooie boogbal in de uiterste hoek de 2-0 liet aantekenen. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar Dilettant kwam vanaf dat moment beter in zijn spel. Eerst stoomde Djazz Manusama het strafschopgebied binnen, maar kon net worden gestopt en even later was er een vrije trap van Marnix v.d. Adel. Die lepelde de bal over de muur en Remco Mulders tikte in minuut 32 de 2-1 binnen. Een kopbal van Lennart v.d. Linden eindigde in handen van de keeper en even later een goede kans voor Lekkerkerk, waar Raoul Mesken goed op reageerde. Toch bleef Dilettant aandringen, maar het slaagde er niet in de gelijke stand te bewerkstelligen.

Ook na rust slaagde Lekkerkerk er in om een goal te produceren vlak na het begin. Al in minuut 50 kwam het via een mooi doelpunt op 3-1 en weer moest Dilettant in de achtervolging. Dat ging minder overtuigend dan in het tweede gedeelte van de eerste helft  en Lekkerkerk hield gemakkelijk de controle. Dilettant forceerde wat corners en Remco Mulders kopte van dichtbij net over, maar dat was het dan. Maar ook Lekkerkkerk kreeg mogelijkheden en ook die werden niet benut. In minuut 73 had Dilettant de 3-2 moeten maken, maar drie spelers slaagden er niet in om één verdediger te passeren. Daarna nog een mogelijkheid voor Hamza Mehrach na een voorzet van Tim Kamp, maar de 3-1 bleef op het scorebord. Een niet hoogstaande partij werd in de stromende regen verdiend een prooi voor Lekkerkerk. Jammer natuurlijk dat er geen publiek bij kon zijn en laten we met ons allen regelen, dat die situatie van korte duur is.