Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Dilettant heeft drie belangrijke punten meegenomen naar Krimpen aan de Lek na het bezoek bij FC Perkouw. Gemakkelijk was het niet tegen de altijd tot het einde knokkende thuisploeg. Lange tijd was de wedstrijd in evenwicht en lukte het geen van de ploegen een overwicht op te bouwen. Kleine kansen waren er voor beide teams, maar echt gevaarlijk werd het in de beginfase zeker niet. De eerste goal ontstond uit een hard genomen lage vrije trap van Michel Vredenborg, die via een mêlee aan spelers door Joey van Bussel werd binnengetikt ( 0-1 ). Het antwoord van FC Perkouw kwam snel via een corner, maar de scherpe inzet werd goed gepareerd door Ian Hendriks. Daarna weer spel p het middenveld en ook de gelijkmaker ontstond uit een vrije trap. Van zo’n 20 meter verdween de bal hard in de bovenhoek en was de stand gelijk. Beide ploegen werkten hard een goal een kans te creëren, maar tot de rust bleef het 1-1.

Na rust was er direct een kopkans voor FC Perkouw, maar van dichtbij ging de bal hard naast. Twee minuten later was het raak voor Dilettant want een voorzet van links werd door Lennart v.d. Linden hard en laag ingeschoten. Daarna was het de beurt aan FC Perkouw middels een vrije trap, die door Ian Hendriks goed werd gepareerd en een vrije trap eindigde op de lat. De strijd werd wat grimmiger en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt handelend op te treden. Een vrije trap van Dilettant eindigde in het zijnet en daarna was het in minuut 70 raak voor FC Perkouw. Een mooie voorzet van rechts werd keurig ingekopt en was de stand weer gelijk. Daarna toch weer Dilettant dat het initiatief zocht en het kreeg wat vrije trappen, maar die leverden niets op. In minuut 83 was het toch raak voor de gasten middels een corner van Jay Paaimans. Zijn verre corner belandde voorbij de tweede paal bij Lennart v.d. Linden, die keihard binnenkopte. Daarna bleef het spannen want FC Perkouw probeerde alles om alsnog een punt binnen te slepen. Het lukte echter niet en zodoende was Dilettant drie punten rijker in een meer spannende dan kwalitatief goede wedstrijd. Volgende week de wedstrijd tegen VVAC, een ploeg waartegen Dilettant nog nooit speelde.

Basisopstelling Dilettant: Ian Hendriks, Lennart v.d. Linden, Joey van Bussel, Rutger Esmeijer, Michel Vredenborg, Colin den Otter, Fabio Vrolijk, Marnix v.d. Adel, Jay Paaimans, Jesper v.d. Adel, Jimmy Koning