Tiendweg 10
2931LC
KRIMPEN AAN DE LEK
tel. 0180-513545

Dilettant heeft de eerste thuisoverwinning behaald en de overwinning was terecht. Direct na het beginsignaal ging het in de aanval en werd Schoonhoven onder druk gezet. Meer dan wat kleine kansen en een aantal corners leverde het echter niet op. Langzaam voetbalde Schoonhoven zich onder de druk uit en werd het een fanatiek middenveldgevecht. Het spel van Schoonhoven is heel gericht op de linksbuiten, een handige speler waar Dilettant de handen vol aan had. Dilettant probeerde het met lange ballen van achteruit, waar de voorwaartsen onvermoeibaar achteraan sjouwden. De laatste tien minuten voor rust waren voor Dilettant, dat een aantal kansen creëerde. De mooiste was voor Jesper v.d. Adel, die echter geen raad wist met een halfhoge voorzet. Schieten of koppen, maar het werd geen goal. Een hakbal van Remco Mulders belandde in handen van de Schoonhovengoalie, die toevallig op de juiste plaats stond.

Na rust bleef Dilettant domineren en Schoonhoven stond onder druk. Een enkele keer lukte het om bij de goal van Dilettant te komen, maar ze vonden steeds Ian Hendriks op hun weg, die deze middag een prima wedstrijd keepte. In minuut 60 werd de keeper van Schoonhoven gered door een medespeler, die een bal van de doellijn kon wegschieten. Dilettant bleef drukken en probeerde van alles de 1-0 te forceren. Misschien iets te veel door de lucht omdat het centrum van Schoonhoven wordt bemand door twee boomlange verdedigers. Toch kopte Lennart v.d. Linden uit een corner hard over en kwam Schoonhoven goed weg. Een minuut later was het echter wel raak. Een inzet van Jesper v.d. Adel werd niet goed verwerkt door de keeper en Remco Mulders reageerde heel alert en kon de verdiende 1-0 binnentikken. Daarna probeerde Schoonhoven nog wel iets te forceren, maar het was niet bij machte iets te forceren. Een hard werkend Dilettant stijgt door de tweede zege op rij aardig op de ranglijst. Volgende week de uitwedstrijd bij Streefkerk en ook dat is weer een spannende aangelegenheid.