Tiendweg 10
2931LC
KRIMPEN AAN DE LEK
tel. 0180-513545

Groeneweg de koploper in de vijfde klasse op bezoek bij Dilettant. Vraag vooraf is gaat de wedstrijd wel door. In de vroege ochtend is er al contact met Groeneweg en onze wedstrijdplanning en in goed overleg wordt de wedstrijd verplaatst van veld 1 naar veld 2. Aanvang een half uurtje later. Groeneweg heeft vorige week de eerste nederlaag van het seizoen gepakt tegen onze vrienden van DONK dus misschien liggen er mogelijkheden vandaag. Erik had een scherpe analyse gedaan van de tegenstander en na de bespreking was Dilettant er helemaal klaar voor. Opstelling, Raffa; Bas, Erwin M, Tomas, Bart V; Erwin E, Remco E, Gerben; Remco H, Max en Fabio. Wissels Robin, Guido, Steven, Bart B en Hak. Groeneweg is een geslepen en ervaren ploeg. Dan kwam helemaal tot uiting na een vroege 0-1. Ze maken veel kleine overtredingen en schoppen dan de bal steevast weg. Dilettant werd gevaarlijker, een schot van Fabio werd voor de doellijn gekeerd door een verdediger van Groeneweg en een kopbal van Remco den Hollander eindigde in de handen van de keeper. Maar bij standaardsituaties was de paniek bij Groeneweg groot. De eerste vrije trap van Erwin Middelkoop werd nog knap en stijlvol gepakt maar bij de tweede was het kassa. Een ferme trap van 25 meter vloog prachtig in de hoek 1-1. Op een half uur spelen toonde de buitenspeler van Groeneweg zijn klasse. Hij kwam naar binnen gesneden en met harde schuiver was het 1-2. Nog voor rust was Bas belangrijk met een bal die weghaalde op de doellijn. Ruststand 1-2. Na de rust drie verse krachten en Dilettant speelde met geloof dat het vandaag echt kan tegen de wankelende koploper. Het begin tweede helft ging gelijk op. Dilettant zette weer hoog druk onder aanvoering van Max die de tegenstander geen tijd gaf voor een rustige opbouw van achteruit. En in de 64e minuut was daar de beloning. Robin kwam vanaf de rechterkant naar binnen en kon de afvallende bal prima binnen schieten 2-2. Het aanwezige publiek ging er volledig in mee en waren vandaag een echte twaalfde man. Groeneweg kon niet goed met tegenslag omgaan en wegens aanhoudend protesteren mocht de middenvelder tien minuten toekijken vanaf de zijkant als gevolg van een gele kaart. Opnieuw onrust bij Groeneweg bij een standaardsituatie en de corner van Dilettant werd sterk verlengd door Remco Eleveld waardoor Steven kon inkoppen 3-2. Wat een veerkracht na tweemaal op achterstand was daar dan eindelijk de voorsprong. Met nog tien minuten op de klok was daar de rentree van Bart Boudesteijn die voorin kwam voor Max. Erik kwam van de tribune naar beneden om de laatste minuten Dilettant erdoor te coachen. Groeneweg werd gevaarlijker en scoorde maar dit was buitenspel. Dilettant ging nog vol voor de volgende treffer, en nota bene de rechtsback en linksback Tomas en Bart Versluis miste maar net. In de slotminuut nog een uitgelezen kans voor Groeneweg. Vanuit de muur bedacht Erwin Eleveld zich en nam plaats aan de binnenkant van de paal. Een vooruitziende blik want hij haalde de bal precies daar weg voor de doellijn en daarmee kwam de eindstand op 3-2. Groeneweg geen waardig verliezer helaas want na de wedstrijd was het nog grimmig in de spelerstunnel. Dilettant drie punten rijker en derde positie is daarmee verstevigd.