13 mei 2017 14:30

Scheidsrechter

Drunen, J. van

Onbekend

De wedstrijden voorafgaand aan deze wedstrijd scoorde Dilettant er op los en velen dachten dat het ook deze wedstrijd weer heel gemakkelijk zou gaan. Maar tegen een van tijd tot tijd goed voetballend JHR liep dat heel anders.

Dilettant had het zichzelf overigens heel gemakkelijk kunnen maken door in de beginfase de kansen beter te benutten. Binnen drie minuten vanaf de aftrap waren er kansen voor Robin Segers en Remco Mulders en eerstgenoemde mocht in minuut zes vrij aanleggen vanaf 12 meter, maar de JHR goalie redde met de voet. Even later weer een redding van deze keeper op weer een poging van Remco Mulders. Daarna kroop JHR wat meer uit zijn schulp en er werden diverse goede combinaties op de mat gelegd. Duidelijk werd ook dat het geen 'makkie' voor Dilettant zou gaan worden. In de 29ste minuut kon Robin Segers de ban breken door na een mooie steekpas van Remco Mulders beheerst de 1-0 te scoren. De wedstrijd bleef op en neer gaan en bij één van de uitbraken van JHR werd een aanvaller onreglementair gestopt door Jeroen Bosman. Binnen de zestien en de penalty werd keihard tegen de touwen geschoten. Daardoor moest Dilettant weer aan de bak en de aanval werd gezocht. Dat leverde vlak voor rust een vrije trap op en vanaf 20 meter werd de bal door Marnix v.d. Adel schitterend ingeschoten.

In de stromende regen werd aan de tweede helft begonnen. JHR met 10 man omdat vlak voor rust een rode kaart was getrokken. In het veld was dat overigens niet te merken want JHR bleef goed tegenstand bieden. Weliswaar weer kansen Marnix v.d Adel ( vrije trap ), Michel v.d. Herik ( kopbal ) en Roy Schep, die zijn laatste wedstrijd speelde, met een kopbal. JHR kon daar niet veel meer tegenover stellen omdat in de loop van de tweede helft nog twee spelers tegen rood aanliepen. Jesper v.d. Adel soleerde nog door de verdediging, maar zijn schot ging over en Sven Schilders zocht met een schot het doel twintig meter hoog. Met een volop aanvallend Dilettant kroop de wedstrijd naar het einde en na de negende overwinning op rij werd het kampioenschap binnengehaald en kon het feest beginnen.