Sponsors

Ook in jou schuilt vast een Collina.. We hebben je nodig!

5 oktober 2017 8:45


Zonder scheidsrechters geen wedstrijden.. een belangrijke vrijwilligerstaak dus, door jong en oud uit te voeren.
Jaap van der Windt, Ton Zandbergen en Sander Brouwer vertellen je als ervaringsdeskundigen graag meer over het fluiten voor onze club.

‘Zonder een scheidsrechter kan er simpelweg niet gevoetbald worden’

Toen 9 jaar geleden een tekort aan arbiters ontstond is Jaap van der Windt, zoals iedere nieuwe scheids, begonnen met het fluiten bij de pupillen. Sinds 3 jaar doet hij dit met veel plezier voor vrijwel alle teams. Jaap; ‘Het fluiten op groot veld vond ik zelfs zo leuk dat ik volledig met voetballen ben gestopt om voortaan wedstrijden te leiden’.


Ton Zandbergen (59 jaar, exploitatiemanager Openbaar Vervoer Arriva en vader van 3 kinderen) vindt het belangrijk dat we allemaal iets voor onze vereniging doen. Eerder was hij scheidsrechter bij een andere club en sinds 5 jaar bij Dilettant. ‘Een wedstrijdje fluiten is plezierig om te doen, soms is het ook spannend en je leert er veel van’.
Het is als vrijwilligerstaak ook prima te combineren met dagelijkse werkzaamheden, het kost je slechts zo’n 2,5 uur per keer. 

Zelf stopt Jaap er graag wat meer tijd in: ‘Naast de twee uur die een wedstrijd duurt ben ik altijd ruim een uur van tevoren aanwezig. De dag daarvoor doe ik wat voorbereidend werk zoals het bekijken van de competitiestand en lees ik me in over vorige onderlinge duels’. Jaap moedigt jeugdleden en ouders aan om zich aan te melden, ‘Zonder een scheidsrechter kan er gewoonweg niet gevoetbald worden. Bovendien ben je zelf actief bezig, ook een plus’.

Sander Brouwer die als 16-jarige scholier in het examenjaar zit op het Gemini-college, begon 3 seizoenen terug met fluiten omdat het hem erg leuk leek om wedstrijden goed te laten verlopen ‘Je krijgt als beginner alles heel goed uitgelegd door ervaren scheidsrechters, de eerste keren sta je ook altijd samen op het veld.’
Ook Ton is van mening dat de begeleiding aan nieuwe, onervaren scheidsrechters binnen Dilettant prima wordt geregeld. De heren vinden het daarnaast prettig dat er ruim op tijd wordt gevraagd of je wil en kan fluiten tijdens een bepaalde wedstrijd.

Voor Sander waren de jeugdtoernooien een mooie ervaring, alle wedstrijdjes verliepen heel goed en netjes. ‘Het is heel leuk om onze pupillen de spelregels te leren waardoor ze beter gaan voetballen, sportief zijn tegenover elkaar en dat je hen elke keer weer met een grote glimlach ziet voetballen.’

Meld jij je ook aan? Je hoeft niet iedere week paraat te staan, alle hulp is welkom. 
Stuur dan even een mail naar vrijwcomm@dilettant.nl  


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!