22 mei 2018 20:00

Scheidsrechter

Marcel Rorije

Onbekend

Voor de derde maal dit seizoen was VVOR niet opgewassen tegen Dilettant. De wedstrijd ging voor rust gelijk op met Dilettant als meer slagvaardige ploeg. Dezelfde spelers als afgelopen zaterdag, maar de instelling was veel beter. Overigens moest Rutger Esmeijer al in minuut 2 handelend optreden bij een snelle aanval van VVOR. Daarna was het toch Dilettant dat het heft in handen nam en dat leverde goede kansen op voor Sven Schilders en Colin den Otter. Als je dergelijke grote kansen niet benut dan loop je gevaar. VVOR kreeg ook wat mogelijkheden, maar benutte ze niet. In minuut 30 gaf Michael Fehl een doorloopbal op de snelle Sven Schilders. Alleen voor de keeper faalde hij niet en was er de verdiende voorsprong. Direct erna een enorme kans op de 2-0 voor Robin Segers, maar het lukte niet. Dilettant bleef kansen creëren en Sven Schilders scoorde de 2-0 op aangeven van Robin Segers, die een lange trap van Mark Offerman  met een kopbal verlengde en Rutger Esmeijer liet helaas in de laatste minuut voor rust een goede mogelijkheid liggen. Alleen voor de keeper werd zijn geplaatste schuiver uit de hoek getikt.

Direct na rust was er een kopbal van VVOR, die werd gemist en uit de tegenaanval scoorde Robin Segers beheerst de 3-0 na een prima voorzet van Sven Schilders. Bijna in dezelfde minuut werd een corner van VVOR tot doelpunt verheven en was er nog enigszins spanning in de wedstrijd. VVOR probeerde wel dichterbij te komen, maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. Eénmaal moest Jeroen Bosman ingrijpen en dat deed hij heel bekwaam. Juist aan de andere kanten kwamen er kansen. Rutger Esmeijers schoot een vrije trap keihard in handen van de keeper en Jesper v.d. Adel zag een bal in het zijnet belanden. Bij een mooie poging van Sven Schilders, die een bal richten de bovenhoek deponeerde, onderscheidde de boomlange keeper van VVOR zich en in minuut 42 belandde een schuiver van Robin Segers tegen de buitenkant van de paal. De laatste kans was voor VVOR dat een schot net voorlangs zag gaan. Een leuke wedstrijd van Dilettant en in de halve finale is op 5 juni a.s. Zwarte Pijl de tegenstander.