Competitie

2e klasse/3e klasse 2B) nr12 2D - L2K 3C

2 juni 2018 16:00

Onbekend

Een overwegend beter spelend Dilettant is tegen een grote geflatteerde nederlaag aangelopen in de eerste wedstrijd om promotie naar de 2e klasse. Vanaf het begin was Dilettant de bovenliggende partij. Al in minuut 2 ging een mooi afstandschot van Sven Schilders buiten bereik van de keeper net over de kruising. Ook een goede kopkans vanuit een corner voor Marnix v.d. Adel ging naast en toen later Robin Segers een prachtige doorloopbal gaf op Sven Schilders dacht alles wat Dilettant was dat de 0-1 op het scorebord zou komen. Maar de lob van Sven was te zacht en de uitlopende keeper kon de bal gemakkelijk vangen. Het scenario van de afgelopen weken wreekte zich ook deze wedstrijd. Er worden prima mogelijkheden gecreëerd, maar het scorend vermogen ontbreekt. Een mooie aanval over heel veel schijven eindigde in minuut 23 bij Robin Segers, maar van dichtbij ging de bal naast de goal. Vrij snel daarna toch een gevaarlijke snelle uitval van VDL en de bal belandde via buitenspel in het doel van Dilettant. Maar dat was voor rust een van de weinige wapenfeiten van VDL voor het doel van Dilettant. In het verdere verloop kwam ook Dilettant niet tot grote kansen en daarmee brak de rust aan met een brilstand.

Ook na rust direct weer druk van Dilettant in een poging een voorsprong te nemen. Maar wat dikwijls gebeurt was ook nu het geval. Een snelle uitval van VDL eindigde in een scrimmage en daaruit ontstond een eigen doelpunt van Mark Offerman. Dat was het sein voor Dilettant om nog meer de aanval te zoeken, maar je merkte aan het spel dat ze even moesten wennen aan de opgelopen achterstand. Gedurende enige tijd ging het spel wat meer gelijk op tot Dilettant weer kans zag het spel naar zich toe te trekken. Jesper v.d. Adel leek na een mooie dieptepass de 1-1 in te koppen, maar hij miste de doorloopbal. Even later deed hij dat niet en kopte een strakke voorzet in de voeten van Sven Schilders, die heel beheerst verdiend de 1-1 liet aantekenen. Dat leek de opmaat voor Dilettant om nu eindelijk orde op zaken te stellen. Marnix v.d. Adel kreeg een mooie gelegenheid bij een vrije trap op zo'n 18 meter. Zijn trap ging hard net langs de voor Dilettant verkeerde kant van de paal. Daarna was er een mooie combinatie tussen Jesper v.d. Adel en Remco Mulders, maar de inzet van laatstgenoemde werd met moeite gestopt. Ook de rebound van Colin den Otter was niet hard  genoeg om de keeper van VDL te verschalken. Korte tijd later was er aan de andere kant een mooie één twee en de vrijgespeelde VDL-aanvaller tikte de bal in de uiterste hoek. Massaal trok Dilettant ten aanval, maar in twee minuten via twee uitvallen was het door twee goals van VDL gespeeld. Dilettant heeft een goede strijdvaardige partij gespeeld en zichzelf niet beloond door teveel kansen te laten liggen.