Dilettant verdediging laat het afweten tegen CKC

15 september 2018 15:00

Scheidsrechter

A.M. (Rene) Geerlings

Onbekend

In een wedstrijd, waarin Dilettant vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, is CKC met een overwinning huiswaarts gekeerd. Met hard werken op eigen helft en snelle uitvallen heeft CKC vijf goals kunnen scoren. Keer op keer waren de aanvallers voor rust de verdedigers van Dilettant te snel af. Dat wil niet zeggen dat Dilettant niets presteerde in aanvallend opzicht. In de beginfase waren er al mogelijkheden voor Sven Schilders en Robin Segers, maar het doel werd niet gevonden. Aan de andere kant was het in de 19e minuut wel raak via een snelle counter en die situatie herhaalde zich in minuut 24. Dilettant bleef het proberen en had pech bij een kopbal van Remco Mulders, die op de buitenkant van de paal belandde. Direct daarna verschenen liefst drie spelers van CKC tegelijkertijd voor doelman Jeremy Verhagen en het was simpel er 0-3 van te maken. Aan de andere kant lukte het steeds net niet. Tweemaal een kans voor Sven Schilders, waarbij bij de tweede kans de bal op de lat belandde en Robin Segers zag een kopbal net naast gaan.

Direct na rust was er een corner voor CKC en de weggewerkte bal werd vanaf 20 meter op de slof genomen door de aanvoerder van CKC. Verwoestend hard vloog de bal via de binnenkant van de paal in het net. Dilettant bleef het desondanks proberen en scoorde via een penalty van Marnix v.d. Adel. Terecht toegekend omdat Remco Mulders binnen de 16 onderuit werd gehaald. Dat gaf Dilettant duidelijk moed want het domineerde de wedstrijd. Even later toch weer een domper omdat CKC vanuit een corner middels een goede kopbal de 1-5 liet aantekenen. In minuut 60 kon Remco Mulders vanuit een scrimmage de 2-5 intikken en toen korte tijd later Jesper v.d. Adel vanaf 25 meter met een harde boogbal de 3e goal voor Dilettant scoorde, was er weer hoop op een stunt. CKC werd ver teruggedrongen en er kwam een enorme kans voor Kevin Diedrich. Een vrije trap van Marnix v.d. Adel had hij voor het intikken, maar van heel dichtbij ging de bal over het doel. Dilettant bleef aanzetten en creëerde wel kansen, maar het lukte niet te scoren. Vlak voor tijd scoorde Jesper v.d. Adel nog met een kopbal uit een prima voorzet van Kevin Diedrich en werd het nog spannend. De resterende tijd was echter voor Dilettant te kort om nog een remise te bewerkstelligen. Dilettant scoort volop, maar verdedigend zal het vanaf komend weekeinde beter moeten gaan.