Dilettant 1

18'

21 augustus 2018 20:00

Onbekend

Ook de derde oefenwedstrijd eindigde voor Dilettant met verlies. Het had anders kunnen lopen als Jimmie Koning in de vierde minuut had gescoord. Hij onderschepte een pass van CKC en ging alleen op de keeper af. Zijn schuiver eindigde buitenkant paal en ging achter. Verder een gelijkopgaande wedstrijd met een feller CKC, dat langzaam maar zeker meer vat op de wedstrijd kreeg. Dat betaalde zich in minuut 17 uit in de eerste treffer. Er ging wel een verdedigingsfout aan vooraf. Ruim een minuut later was er een vrije trap schuin voor het doel van CKC. Marnix v.d. Adel zette voor en Sven Schilders kopte keurig de 1-1 binnen. Daarna weer veel strijd zonder dat het tot echte kansen kwam. In de 29ste minuut ging echter de buitenspelval van Dilettant helemaal mis. Met drie spelers verscheen CKC voor Dilettantgoalie Jeremy Verhagen en die was totaal kansloos. CKC probeerde de voorsprong daarna te vergroten, maar voor rust lukte dat niet meer.

Na rust een mogelijk nog feller CKC en het had succes. In minuut 52 werd een mooie steekpass verzilverd. Twee minuten later een misser in de Dilettant verdediging en CKC bracht de 4-1 op het scorebord. Toen in minuut 57 een volgende aanval van CKC van dichtbij hard werd ingeschoten was de strijd beslist. Dilettant speelde meer tegen zichzelf en volhardde in steeds maar weer in het spelletje van het vorige seizoen. Harde lange ballen van achteruit leverden echter sporadisch succes op. Het middenveld van Dilettant was in die periode overigens ook niet gemakkelijk aan te spelen. CKC probeerde de voorsprong te vergroten en slaagde daar in de laatste minuut in. Weer mislukte de buitenspelval en weer drie CKC'ers alleen voor Jeremy. De uiteindelijke 6-1 nederlaag geeft te denken voor Dilettant. Nieuwbakken trainer Jan Verveer heeft nog flink wat werk te verzetten om tot betere resultaten te komen.