Scheidsrechter

Aart de Waard

Accommodatie

Onbekend

Het is inmiddels al twee weken geleden maar op een zonovergoten zaterdagmiddag speelde we tegen Xerxes DZB 4. Een tegenstander die ons de laatste jaren vaak dwars zat. Het was al snel 1-0 door Boyd die slim de bal afpakte bij de verdedigers van Xerxes wanneer hij eenvoudig de 1-0 op het bord zette. Het zag er na uit een simpele middag te worden maar door een scherpe counter kwam Xerxes op 1-1 en niet veel later zelfs op 1-2 door nota bene een van richting veranderd schot door een eigen speler van Xerxes. Dilettant was wakker en ging vol passie en strijd op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam al snel want het was Tobias die beheerst de rebound binnen schoot. Daarna volgde een afstandsknal van Tomas van ruim 45meter die de keeper maar net over wist te tikken. Even aanzetten en doordrukken en gelijk resultaat. Nog binnen het halfuur was het een heerlijk vrije trap van Les en Dilettant had weer een voorsprong te pakken 3-2. Niet veel later kwam de Ronnie Nouwen van Xerxes door over de linkerflank en hij werd professioneel gestopt door Les wat hem wel op een gele prent en 10 minuten tijdstraf kwam te staan. Na de afkoelperiode was de stand nog steeds 3-2. Min 44 gebeurde het hoogtepunt van de wedstrijd. Een fantastische voorzet van ruim 25 meter van de achterlijn gemeten werd weergaloos binnen gewerkt met het koppie door Remco Eleveld. Voor de oudere lezers een goal ala Bep Bakhuys, voor de jongere lezers volstaat Jan Vennegoor of Hesselink. Het doet de verslaggever ook wel denken aan die ene goal van Robin van Persie tegen Spanje WK2014, dan heeft u al lezer er een beeld bij  Ruststand 4-2.

Na de rust werd er door gewisseld en Les en Sven moesten er vandoor. Raf speelde verdienstelijk als inval linksback. Met nog een halfuur op de klok leek de wedstrijd gespeeld want Remco maakte ze tweede van de wedstrijd na een mooi steekballetje van Boyd 5-2. Xerxes ging alles of niets spelen en haalde resultaat, ze kwamen met nog 10 minuten te spelen terug tot 5-4.Dilettant gaf de wedstrijd niet meer uit handen en de drie punten bleven verdient in Krimpen aan de Lek. De supporters gingen na een heerlijke voetbalmiddag, getrakteerd op 9 goals voldaan huiswaarts.