13 april 2019 14:30

Scheidsrechter

Jeroen Noordhoek

Onbekend

Door de onrustige situatie bij Dilettant in de week voorafgaand aan deze wedstrijd en het feit dat Lekkerkerk de punten heel goed kan gebruiken, zat er vooraf veel spanning op deze wedstrijd. Ook de wedstrijd zelf was een spannende aangelegenheid, maar het was zeker geen goede pot voetbal. Lekkerkerk had in het begin het meeste balbezit, maar de eerste kans was voor Dilettant. Al in minuut 8 was het Remco Mulders, die een voorzet van Jeffrey Schroevers keurig met het hoofd leek af te ronden. De doelman van Lekkerkerk kon de bal voor of op de lijn stoppen en dus niet de 0-1 op het scorebord. Lekkerkerk hield iets meer balbezit, maar het was toch Dilettant dat in die periode de kansjes creëerde. Lennart v.d. Linden zag na een snelle uitval zijn schot gestopt, maar even later was het raak. Een corner van Marnix v.d. Adel werd door Remco Mulders bij de eerste paal binnengekopt. Hoe dat precies kon gebeuren is niet na te vertellen, want er waren zoveel verdedigers van Lekkerkerk in de buurt. Even later was er een cornerbal voor Lekkerkerk, die ook werd ingekopt. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal op de doellijn weer het veld in. Natuurlijk ging Lekkerkerk op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan het schot van Jeffrey Altheer kwam het vooralsnog niet. Tot in minuut 43 Pim Molenaar alleen voor Jeroen Bosman opdook en met een mooie kopbal de stand gelijktrok.

Na rust een identiek beeld met twee ploegen, die goed tegen elkaar waren opgewassen en in feite weinig echte kansen kregen. De Lekkerkerkgoalie stopte eerst een goed schot van Robin Segers, maar vrijwel direct erna was het Lekkerkerk dat op voorsprong kwam. Een goede lage harde voorzet vanaf rechts werd heel attent binnengetikt. Nu was het Dilettant dat meer initiatief toonde, maar er niet in slaagde het Lekkerkerk echt moeilijk te maken. Ook niet via de diverse vrije trappen, die het te nemen kreeg. Het was Lekkerkerk dat in minuut 73 via een uitval in een overtalsituatie terecht kwam. De uitgelezen kans op 3-1 werd echter verprutst. Twee minuten later was het weer gelijk omdat Marnix v.d. Adel een vrije trap van zo’n 20 meter in de uiterste rechterhoek krulde. Daarna was het Dilettant, dat op zoek ging naar de overwinning, met wat hachelijke momenten voor het doel van Lekkerkerk. Maar de stand wijzigde niet en daardoor eindigde ook deze derby in een gelijkspel en daar konden beide ploegen goed mee leven.