9 februari 2019 15:00

Scheidsrechter

F. ( Frank ) van den Berg

Onbekend

Na de goede prestatie afgelopen week in Vlaardingen, wilde Dilettant ook in de wedstrijd tegen koploper sv Charlois goed voor de dag komen. Daar is het goed in geslaagd en het was zeker niet de mindere van sv Charlois. In het begin ging het gelijk op met weinig kansen voor beide doelen. Het was lastig voetballen met de harde wind schuin over het veld en sv Charlois voetbalde in minuut 8 laag over de grond. Een snelle aanval over links kwam rand strafschopgebied. De geheel vrijstaande nummer 6 haalde hard en beheerst uit in de uiterste hoek. Dilettant ging op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden. Het meeste gevaar ontstond uit een scherp genomen corner van Jeffrey Schroevers, die van de lijn moest worden gehaald. Het spel en de stand waren aardig in evenwicht tot in minuut 29 de verdediging van Dilettant de bal niet wilde wegknallen, maar voetballend alles op wilde lossen. Uiteindelijk was het weer nummer 6 van sv Charlois, die zijn ploeg beheerst op een comfortabele 0-2 zette. Snel daarna negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van zijn assistent en stond Jesper v.d. Adel alleen voor de keeper. Hij faalde niet en schoot de aansluittreffer binnen. Een terugspeelbal van Jeffrey Schroevers bood sv Charlois daarna de kans op meer, maar Max Rikkelman kon uiteindelijk de 1-3 voorkomen. Tot de laatste minuut voor rust gebeurde er verder weinig voor de goals. In minuut 445 echter een goede corner van Jesper v.d. Adel richting de tweede paal en de geheel vrijstaande Max Rikkelman kon de bal inknikken, maar de bal ging ver naast.

Na rust had Dilettant een overwicht waar sv Charlois alleen d.m.v. lange ballen probeerde onderuit te komen, maar daar niet echt in slaagde. In minuut 51 een goede kans voor Jeffrey Schroevers na een pass van Jesperv.d. Adel, maar hij knalde hard over. Een paar minuten later was er een weergaloze goal van Remco Mulders. Hij nam een doorkopbal van Jesper v.d. Adel vanaf zo’n 25 meter keihard op de slof en liet de keeper kansloos. Even later kopte Max Rikkelman een corner wel goed in, maar de bal werd door een speler van sv Charlois van de doellijn getikt. sv Charlois deed wel wat terug, maar vond steeds Jeroen Bosman op zijn post. Laatstgenoemde kwam in minuut 75 zo’n 30 meter uit zijn goal en werd omspeeld. De inzet werd door Robin Segers vlak voor de doellijn tot corner omgebogen. Daarna probeerde sv Charlois het gelijkspel te behouden omdat Dilettant gewoon sterker was, maar toen was er minuut 93. De laatste aanval over links van sv Charlois leverde een voorzet op, die door de wind werd opgepikt en over Jeroen Bosman in het Dilettant-doel verdween. Het is zeker geen gestolen overwinning, maar op basis van het spelverloop was Dilettant deze wedstrijd de beste van de twee. Op naar volgende week voor de strijd tegen het de laatste weken sterk presterende IJVV Zwervers.