Competitie

3e klasse C

15 december 2018 14:30

Onbekend

Met de wind in de rug zette FC Perkouw veel druk op Dilettant. Het toonde met veel inzet aan de wedstrijd te willen winnen. Na 4 minuten had het daarmee al succes, want na een snelle aanval over links kwam de bal voor de goal en van dichtbij was het 1-0. Vanaf dat moment liep Dilettant achter de feiten aan en was er niemand die het team bij de hand nam. Het probeerde voetballend onder de druk uit te komen, maar de passing was slordig en FC Perkouw toonde veel meer inzet. Via Jesper v.d. Adel was er een kopkans, maar die ging rakelings over. Aan de andere kant was het alle hens aan dek, want FC Perkouw bleef kansen creëren. Lennart v.d. Linden kon met een sliding redding brengen en ook de lat behoedde Dilettant voor een grotere achterstand. In minuut 35 was er een scrimmage en in eerste instantie een goede redding van Jeremy Verhagen, maar de rebound was raak 2-0. Een paar minuten later was er een vrije trap links voor de goal en die werd keihard, onhoudbaar voor de keeper, in het kruis geschoten. Daarmee was de wedstrijd beslist en gelukkig miste FC Perkouw een grote kans net voor rust, anders was de voorsprong voor de thuisclub nog groter geweest.

Na rust, met de wind in de rug, was de eerste aanval voor Dilettant. Robin Segers verscheen alleen voor de keeper, maar van dichtbij ging zijn schot naast. Jammer voor Dilettant, want dat had misschien een ommekeer kunnen zijn. De strijd ging wat gelijker op, maar de kansen waren voor FC Perkouw. Uit een counter stond de ploeg met vier man voor de Dilettant-goal tegen één verdediger, maar die bal ging er niet in. Dilettant liet het, op Robbert Bik na, allemaal gebeuren en het was wachten op meer doelpunten. De 4-0 kwam in minuut 67 en de manier waarop was tekenend. Een solo langs vier verdedigers bracht FC Perkouw alleen voor de keeper en die kans werd niet gemist. Ook daarna kwamen er kansen voor FC Perkouw en na een goede redding van Raoul Mesken werd daarna weer uit de rebound gescoord. Vlak voor tijd werd het nog erger voor Dilettant, toen een snelle bal over links FC Perkouw alleen voor de keeper zette en de 6-0 was een feit. Een zo grote nederlaag in competitieverband is heel lang geleden voor Dilettant. De meegereisde supporters gaan ervan uit dat er lessen uit deze wedstrijd worden getrokken, want met deze inzet zullen er moeilijk punten worden verzameld.