27 oktober 2018 15:00

Scheidsrechter

Y. (Yusuf) Durgunsu

Onbekend

Dikwijls heeft Dilettant het niet gemakkelijk tegen Zwarte Pijl. Ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag ging het in het eerste halfuur niet van een leien dakje. Dilettant was beter dan de tegenstander en zocht veelvuldig de aanval, maar het voetbalde niet echt lekker. Mede door het vrij harde spel van Zwarte Pijl en het constante gepraat gedurende de gehele wedstrijd. Veel vrije trappen leverde het op voor Dilettant, maar dat kwam niet echt lekker in zijn ritme.  Die vrije trappen van voornamelijk Marnix v.d. Adel leverden niets op en doelpogingen van Jesper v.d. Adel en Kevin Diedrich waren eveneens weinig succesvol. In minuut 29 behoedde de goalie van Zwarte Pijl knap bij een goede poging van Jesper v.d. Adel. Maar het was uitstel van executie, want vier minuten later was er een steekpass van Colin den Otter op Sven Schilders, die vrij voor de keeper strak inschoot. Een kopie van de goal van vorige week. Even later kwam de keeper van Zwarte Pijl heel gevaarlijk met de knie vooruit en opzij richting Sven Schilders en dat leverde Dilettant een penalty op. Marnix v.d. Adel schoot die heel beheerst in de uiterste hoek binnen. Uit de volgende corner een kleine kans voor Sven Schilders en direct erna een snelle aanval van Zwarte Pijl. Twee minuten voor rust werd de bal na een scrimmage van dichtbij binnengetikt en was het 2-1.

Na rust weer een beter Dilettant en in de eerste twee minuten had Jesper v.d. Adel de wedstrijd kunnen beslissen. Maar alleen voor de keeper schoot hij de bal, ook tot zijn eigen verbazing, langs de verkeerde kant van de paal. Korte tijd later ontfutselde Sven Schilders rond de middellijn de bal van de verdediging van Zwarte Pijl en zijn snelle ren bracht hem alleen voor de keeper. Beheerst deponeerde hij de bal in de verste hoek en had Dilettant de gewenste twee goals marge. Die  werd nog groter omdat even later Marnix v.d. Adel een vrije trap van zo'n 20 meter hard in de uiterste hoek knalde en daarmee de wedstrijd besliste. Daarna ging de wedstrijd wat op en neer met ook wat kleine mogelijkheden voor Zwarte Pijl. Daarbij moest doelman Jeremy Verhagen handelend optreden en een hard schot van dichtbij ging maar net over zijn goal. Aan de andere kant haalde Jeffrey Schroevers nog een keer hard uit, maar de goalie was op zijn post. In de 88ste minuut kreeg Zwarte Pijl nog een vrije trap en daaruit ontstond weer een scrimmage en weer kon Zwarte Pijl binnen tikken 4-2. Een goede overwinning van Dilettant op een irritante tegenstander. Jammer blijft het aantal tegengoals iedere wedstrijd en dat moet volgende week tegen DRL dan maar veranderen.