Mooie overwinning van Dilettant in en tegen Schoonhoven

Scheidsrechter

J. (Jordi) Bizid

Accommodatie

Onbekend

Met Jeffrey Schroevers in een competitiewedstrijd voor het eerst in de basis begon Dilettant deze moeilijke uitwedstrijd. Dat bleek ook wel want vanaf het begin was Schoonhoven de iets meer aanvallende ploeg. Zonder dat het zich kansen kon scheppen was het meer in balbezit en zocht het doel van Dilettant. Wanneer er kansjes ontstonden, dan was het door de lucht na een hoge voorzet of één van de vele vrije trappen, die werden gegeven. In de 20ste minuut soleerde Schoonhoven langs vier verdedigers, maar het schot smoorde in het zijnet. Daarna twee kleine mogelijkheden voor Dilettant voor Colin den Otter en Michael Fehl en uit een corner kreeg Remco Mulders de bal verkeerd op de schoen. Vlak daarop in minuut 29 een vrije trap aan de zijlijn op zo'n 35 meter van doel. Marnix v.d. Adel prikte die bal over de lange keeper van Schoonhoven in het kruis en zo leidde Dilettant met 0-1. Schoonhoven zette weer aan en kreeg weer kleine (kop)kansjes vooral via corners, maar het net werd niet gevonden. Tot minuut 45 na een ingooi de bal werd voorgezet en hard werd ingeschoten. Een mooi moment voor Schoonhoven om gelijk te komen.

Direct na rust een mogelijkheid voor Marnix v.d. Adel middels een vrije trap, maar dit keer zonder succes en een minuut later ook niet voor Sven Schilders, die na een mooie        één twee uit een moeilijke hoek naast schoot. In minuut 56 had Schoonhoven voor moeten komen. Een voorzet werd van dichtbij voor een leeg doel tegen de bovenkant van de lat geschoten. In minuut 63 knalde Jesper v.d. Adel een bal nog hard voorlangs, maar drie minuten later tikte hij de 1-2 binnen. Remco Mulders ging het duel aan met de keeper, die de bal half wegtikte voor de voeten van Jesper. Na die goal was Schoonhoven duidelijk aangeslagen en had moeite de draad weer op te pakken. Even later een mooie combinatie tussen Jesper v.d. Adel en Remco Mulders, maar het schot van laatstgenoemde werd gestopt. Dilettant bleef sterker en na een mooie snelle aanval over meerdere schijven kwam de bal uiteindelijk bij Sven Schilders, die beheerst binnentikte. Schoonhoven bleef het wel proveren, maar de overtuiging ontbrak. Toen in minuut 83 Jesper v.d. Adel werd vastgehouden binnen de 16 werd het via Marnix v.d. Adel nog 1-4 via de toegekende penalty. Even later vergat dezelfde Marnix dat achter hem nog een aanvaller stond. Een voorzet kopte hij niet weg en het was een koud kunstje om de 2-4 aan te laten tekenen. Een mooie overwinning voor Dilettant in deze wedstrijd met kilometervreter Colin den Otter in een hoofdrol.