Dilettant gedreven naar overwinning tegen YVV De Zwervers

29 september 2018 15:00

Scheidsrechter

W. (Wouter) van der Geest

Onbekend

Dilettant begon de eerste thuiswedstrijd deze competitie heel gemotiveerd tegen De Zwervers uit IJsselmonde. Vanaf het begin had het een overwicht en al binnen zes minuten had het voor kunnen en eigenlijk moeten staan. Jesper v.d. Adel kreeg een kans na een steekpass van Robin Segers en een minuut later kwam Sven Schilders alleen voor de keeper. Zijn schot met links ging echter hoog over. De Zwervers kon daar weinig tegenoverstellen, maar kwam in minuut 16 toch op een voorsprong. Een vrije trap werd vanaf 25 meter onhoudbaar voor keeper Jeremy Verhagen in de kruising geknald. Dilettant liet het er niet bij zitten en al drie minuten later kopte Robin Segers de gelijkmaker binnen na een goede voorzet van Sven Schilders. Dilettant bleef aandringen en er kwamen wel kansjes, maar die troffen vooralsnog geen doel. Tot in minuut 33 Sven Schilders van dichtbij de 2-1 kon intikken na een lage voorzet van Jesper v.d. Adel. Niet lang erna kwam Robin Segers alleen voor de keeper, maar hij mikte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Kort erna was er voor De Zwervers een vrije trap aan de zijlijn bijna halverwege het veld. De harde lage bal was een prooi voor Jeremy Verhagen. De bal werd echter van richting veranderd en de 2-2 was, volledig onnodig, een feit.

Na rust een gelijk beeld doordat Dilettant direct weer druk zette en daar had De Zwervers moeite mee. Het had ook snel succes in de 47ste minuut toen Sven Schilders goed doorging en de 3-2 liet aantekenen. Dilettant bleef aandringen, maar juist bij henzelf moest een bal van de lijn worden gehaald. De achterhoede moet echt alert blijven, dat blijkt iedere wedstrijd weer. De Zwervers liep tegen een aantal gele kaarten en in minuut 68 zelfs een dubbele, waardoor het verder moest met tien man. Het duurde, ondanks een aantal goede kansen, nog tot minuut 76 voordat Dilettant definitie afstand kon nemen. Na een mooie snelle aanval over meerdere schijven kon Jesper v.d. Adel voorzetten op Remco Mulders, die de bal voor het intikken had. Daarna ging het hard met allereerst nog kansen voor Sven Schilders en Jesper v.d. Adel, maar de volgende aanval was raak. Bijna vanaf de achterlijn kon Colin den Otter voorzetten en van dichtbij maakte Jesper v.d. Adel de 5-2. Vlak voor tijd stelde Jesper v.d. Adel Remco Mulders in de gelegenheid de 6-2 te maken en daarmee werd het toch een ruime overwinning. Volkomen verdiend en als alle kansen waren benut, dan had de overwinning nog veel hoger kunnen uitvallen. Als volgende week met dezelfde inzet wordt gespeeld, dan wordt het leuk in Schoonhoven.