24 november 2018 15:00

Scheidsrechter

S.P. ( Stijn ) Brouwer

Onbekend

Dilettant hoopte revanche te kunnen nemen voor de verliespartij in de finale vorig seizoen om de Palace Casino Cup. Lang zag het er naar uit dat dit ook zou gaan lukken, maar CION bleek een taaie tegenstander. De eerste aanval was voor CION en gelukkig voor Dilettant kon Marnix v.d. Adel met het hoofd via de lat redding brengen, anders was het in de eerste minuut 0-1 geworden. Daarna nam Dilettant echter het heft in handen en was duidelijk in de meerderheid. De gevaarlijkste mogelijkheden ontstonden vrijwel allemaal uit standaardsituaties. Een vrije trap van Marnix v.d. Adel ging rakelings naast en broer Jesper kopte uit een corner van Sven Schilders net naast de verkeerde kant van de paal. In minuut 20 was er een lange corner van Sven Schilders, die door Max Rikkelman prima voor de goal werd gekopt en Marnix v.d. Adel tekende van dichtbij voor de 1-0. CION stribbelde wat tegen en kreeg een aantal corners, maar Dilettant bleef aandringen. Een mooie breedtepass van Sven Schilders werd door Robin Segers goed gecontroleerd en hij leverde een mooie voorzet af op het hoofd van Jesper v.d. Adel. Die had geen moeite om tegendraads de 2-0 aan te laten tekenen. Later nog een kopkans voor Jesper en even later schoot Robin Segers een vrije trap hard net naast de goal. In minuut 42 werd Jesper v.d. Adel in het strafschopgebied getackeld en kreeg Dilettant een penalty. Een goal zou zeker de overwinning hebben opgeleverd, maar de harde schuiver van Marnix v.d. Adel werd gestopt.

Dilettant ging ook direct na rust weer in de aanval en Jeffrey Schroevers kreeg een mogelijkheid, maar de kans werd niet benut. Ook daarna nog wat mogelijkheden, maar langzaam kreeg CION wat meer vat op het spel en ging de strijd meer gelijk op. Er gebeurde weinig voor de goals, maar in de 67ste minuut was er ineens de 2-1. Een hoge voorzet kon bij de 2e paal makkelijk worden ingekopt. Vlak daarna was er na een vrije trap een kans voor Robin Segers, maar vanaf 5 meter bleek dat te moeilijk. Even later was het Remco Mulders, die een vrije trap van Marnix v.d. Adel bij de eerste paal intikte en leek er geen vuiltje aan de lucht voor Dilettant. Daar dacht CION anders over en in minuut werd een staakpass dwars door de verdediging van Dilettant goed opgepikt en in de verste hoek gedeponeerd ( 3-2 ). Daarna probeerde CION het wel, maar echt  mogelijkheden kreeg het niet. Ook niet bij een vrije trap in minuut 89, die recht vooruit werd gespeeld. Een CION-speler verlengde de bal met het hoofd en de bal verdween in de verste hoek ( 3-3 ). Volkomen onnodig puntverlies voor Dilettant en dat gebeurde ook de week ervoor. De 4e plaats op de ranglijst is zeker niet slecht, maar het had beter gekund.