Competitie

3e klasse C

2 februari 2019 14:30

Onbekend

Tegen het altijd verzorgd voetballende DVO ’32 heeft Dilettant een verdiende en nuttige overwinning uit het vuur gesleept. Voor rust profiteerde Dilettant optimaal van de ruimte, die het aanvallend ingestelde DVO ’32 bood. Al na 30 seconden was er een steekpas, waar Sven Schilders alert op reageerde en alleen voor de keeper rondde hij beheerst af. DVO ’32 trok ten aanval, maar echt gevaarlijk voor het doel werd het vooralsnog niet. Dilettant kreeg wel een mogelijkheid toen Remco Mulders in minuut 8 alleen voor de keeper opdook en even later was er een hard laag schot van Colin den Otter. Beide pogingen mislukten en DVO ’32 bleef aandringen, maar het slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden. Ook Dilettant zocht de aanval en na slecht uitverdedigen kwam in minuut 33 Sven Schilders aan de bal. Hij soleerde langs een aantal verdedigers en ook de keeper bleef kansloos 0-2. Direct erna een snelle uitval, waarbij een prima voorzet van Jimmy Koning net werd gemist door de snel mee opgekomen laatste man Michael Fehl. Even later leek de wedstrijd beslist toen Marnix v.d. Adel in de 40ste minuut met een hard schot de 0-3 liet aantekenen. Schuin voor het doel staand liet hij vanaf 20 meter de keeper kansloos.

Na rust probeerde DVO ’32 de achterstand te verkleinen en Dilettant moest terug. Eerst kreeg het echter nog een mooie kans, maar Remco Mulders miste net een mooie voorzet van Robin Segers. Even later was er een goal voor DVO ’32 doordat een mooie steekpas over Jeroen Bosman werd getikt. Reden voor DVO ’32 om nog meer de aanval te zoeken en dat bood weer kansen voor Dilettant. In minuut 59 dacht Remco Mulders de wedstrijd te beslissen, maar zijn harde schot belandde op de binnenkant van de paal. Aan beide kanten werd er daarna veelvuldig gewisseld, maar dat ging niet ten koste van het verwoed aanvallende DVO ’32. In minuut 88 belandde een kopbal van DVO ’32 op de bovenkant van de lat en er ontstond een scrimmage. Iedereen van DVO ’32 was van mening dat de bal over de doellijn werd gewerkt, maar de op grote afstand staande scheidsrechter oordeelde van niet. Veel consternatie zorgde er daarna voor dat er geen extra tijd werd bijgeteld en kon Dilettant 3 punten bijschrijven. Een goede overwinning en dat biedt hopelijk perspectief voor komende zaterdag als koploper sv Charlois op bezoek komt.