Competitie

3e klasse C

23 februari 2019 15:00

Onbekend

Na drie goede wedstrijden tegen hooggeplaatste ploegen leverde Dilettant tegen DRL geen goede wedstrijd af. Teveel spelers gaven deze middag niet thuis tegen DRL, dat wel degelijk de wil toonde om niet weer te verliezen. Direct in de beginfase kreeg Sven Schilders een goede mogelijkheid na prima voorbereidend werk van Remco Mulders, maar zijn schot ging hoog over. Daarna ging de strijd lange tijd gelijk met veel corners voor Dilettant, maar DRL was via uitvallen zeer gevaarlijk en schepte zich diverse goede kansen. Dilettant kreeg kansjes middels een vrije trap rand 16 van Marnix v.d. Adel, die hard in de muur belandde en weer Sven Schilders. Na een goede steekpass van Michael Fehl kwam hij alleen voor de keeper, maar zijn schot ging rakelings naast. Niet lang daarna in minuut 28 een ongevaarlijk schot van DRL, die Jeroen Bosman recht op zich af zag komen. Helaas had hij de bal niet klemvast en stuiterde da bal over de doellijn. Dilettant liet het er natuurlijk niet bij zitten en ging vol in de aanval en kreeg kleine mogelijkheden, maar aan de andere kant schoot DRL alleen voor de keeper hard over. Na rust zette Dilettant meteen druk en het conditioneel zwakke DRL moest achteruit. Uit een corner kopte Jimmy Koning hard tegen de lat, maar verder creëerde Dilettant niet echt veel uit het overwicht. Daarvoor voetbalde het te onrustig en was de opbouw van achteruit niet altijd even secuur. Maar toch ook nu weer fikse kansen, maar ook nu weer kon Sven Schilders alleen voor de keeper niet scoren na een pass van Jimmy Koning. Aan de andere kant redde Jeroen Bosman door een kopbal over te tikken en even later een bal corner te tikken toen DRL alleen voor hem opdook. De grootste kans verprutste DRL toen het vanaf 5 meter voor een leeg doel kon binnentikken. Die bal ging echter naast en ontsnapte Dilettant aan een grotere achterstand. Jimmy Koning vond de keeper op zijn weg na een vrijs trap van Jesper v.d. Adel. Diezelfde Jesper kopte even later in minuut 87 fraai de 1-1 binnen uit een mooi genomen vrije trap van broer Marnix. Toch nog een punt voor Dilettant, maar tegen dergelijke tegenstanders is het onnodig puntverlies. Volgende week tegen dezelfde tegenstander de laatste 20 minuten van de gestaakte wedstrijd. Hopelijk lukt het om tegen 9 man de drie punten wel binnen te halen.