21 mei 2016 15:00

Scheidsrechter

Brouwer, W.

Onbekend

FC Maense - Dilettant was een wedstrijd met twee totaal verschillende speelhelften. Voor rust was Dilettant de bovenliggende partij en na rust was het FC Maense, dat het heft in handen nam.  Al direct in de beginfase waren er schietkansen voor Marnix v.d. Adel, maar die kon het doel niet vinden. Wel zijn broer Jesper in de 8ste minuut, die een goede voorzet van Olaf Aantjes beheerst afrondde. Kort daarna een kopkans van dichtbij voor de vrijstaande Jesper v.d. Adel, maar de goalie van FC Maense was op zijn post. Het was een levendige wedstrijd en ook FC Maense kreeg een goede kans, maar Mark Offerman was op de doellijn present om zijn goalie te assisteren.  Daarna weer kleine mogelijkheden voor Dilettant en Ryan Meijer kreeg een goede kans, maar de verdediging van FC Maense was net wat alerter. Dilettant ging met een voorsprong de rust in en direct na rust ging nog een kopbal van Ryan Meijer voorlangs. Maar daarna was het toch FC Maense dat de touwtjes in handen nam. Met verzorgd voetbal werd het doel van Dilettant gezocht en het was Lennart v.d. Linden, die Dilettant redde door een voorzet van FC Maense tot corner te verwerken. Liefst drie spelers stonden volkomen vrij voor het Dilettantdoel. Toch was het Dilettant dat op 0-2 had moeten komen. Olaf Aantjes stond volkomen vrij voor de goal van FC Maense, maar vanaf een meter of 10 belandde de bal in handen van de keeper. Michel v.d. Herik knikte een corner van Marnix v.d. Adel net over en direct erna moest Lennart v.d. Linden op de doellijn redden na een scrimmage dichtbij doel. Het speel ging snel op en neer en in de 80ste minuut verscheen Jesper v.d. Adel alleen voor de keeper. Hij had het strafschopgebied in kunnen dribbelen, maar besloot te schieten. Zij schot belandde in het zijnet en dat was een goede kans op 0-2. Direct erna werd nog een kopbal van weer Michel v.d. Herik gestopt en  de daaropvolgende tegenstoot leverde een corner op voor FC Maense. Die werd half weggewerkt door Dilettant en de bal belandde rand strafschopgebied bij FC Maense. Met een hard droge knal werd in minuut 88 op een heel mooie manier de 1-1 aangetekend.  Direct erna weer een snelle aanval van FC Maense en via de linksbuiten werd de bal scherp voor de goal gebracht en in uit een onoverzichtelijke situatie werd de bal over de lijn gewerkt ( 2-1 ). Daarna probeerde Dilettant nog de gelijkmaker te forceren en het kwam heel dichtbij. De 2-2 werd terecht afgekeurd wegens een overtreding op de goalie van FC Maense. De ze 'vergat' zich echter en trapte na en werd met rood van het veld gestuurd. Al met al een zure en onnodige nederlaag voor Dilettant en dat zal a.s. dinsdag 24 mei om 20.00 alle zeilen moeten bijzetten om verder te kunnen in de strijd om promotie.

Opstelling Dilettant: Michel Rodenburg, Roy Schep, Robbert Bik, Mark Offerman, Lennart v.d. Linden, Kevin v.d. Linden ( 83'Nick Westbroek ), Olaf Aantjes, Marnix v.d. Adel, Michel v.d. Herik ( 88' Stefan de Kok ), Ryan Meijer ( 75' Robin Segers ), Jesper v.d. Adel.