Zwammerdam na rust veel sterker dan Dilettant

30 augustus 2016 20:00

Scheidsrechter

Verrips, R.H.

Onbekend

Bij een gelijkspel zou Dilettant de poulefase hebben overleefd en doorgaan in de districtsbeker. Met een op veel plaatsen gewijzigd team werd tot aan de rust de stand keurig op 0-0 gehouden. Weliswaar was Zwammerdam  veel aan de bal en combineerde goed en van tijd tot tijd snel richting het doel van Dilettant, maar het kwam niet aan scoren toe. Ook Dilettant deed van zich spreken, maar de gevaarlijkste situaties waren de vrije trappen van Marnix v.d. Adel rond het strafschopgebied. Via een doorkopbal was er een mogelijkheid voor Lennart v.d. Linden, maar zijn schot ging net over. Jeroen Bosman moest daarnaast handelend optreden bij een doorloopbal van Zwammerdam en deed dat bekwaam. Zwammerdam combineerde er op los en Dilettant hanteerde veelal de lange bal en was daarmee niet altijd even gelukkig.

Na rust ging Zwammerdam fel van start en het had al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen, maar weer was Jeroen Bosman op zijn post. Het was ook aan de goalie te danken dat het tot de 70ste minuut 0-0 bleef. Zwammerdam was vooral gedrevener en daardoor veel sterker dan Dilettant. Het schepte veel kansen, maar de goal wilde vooralsnog niet vallen. In minuut 70 was er een mooie steekpas, waarop snel werd gereageerd. Op de schuiver was Jeroen Bosman kansloos en had Zwammerdam zijn voorsprong. Dilettant probeerde de bakens te verzetten, maar het lukte bijna niet bij het doel van Zwammerdam te komen. Remco Mulders kreeg een kopkans, maar hij trof geen doel. Een snelle uitval leverde kort daarna de 2-0 op voor Zwammerdam. Het pleit voor Dilettant, dat het zich niet wilde neerleggen bij een nederlaag. Maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Ook niet met de naar voren gedirigeerde Mark Offerman om met hoge ballen te proberen gevaarlijk te worden. Deze tactiek leidde in de voorlaatste minuut tot een snelle counter van Zwammerdam, waaruit de 3-0 voortkwam. Een verdiende overwinning voor een beter en vooral met veel beleving spelende thuisploeg. We zijn nieuwsgierig naar de beginopstelling van Dilettant komende zaterdag in de eerste zware uitwedstrijd voor de competitie bij Zwarte Pijl.

Opstelling Dilettant: Jeroen Bosman, Menno Hoogvliet, Roy Schep, Mark Offerman, Rutger Esmeijer ( 55' Michael Fehl, Marnix v.d. Adel, Boyd van Gemerden ( 68' Kevin v.d. Linden ), Lennart v.d. Linden, Ryan Meijer ( 55' Stefan de Kok ), Jesper v.d. Adel, Remco Mulders.