27 augustus 2016 15:00

Scheidsrechter

Schuitemaker, H.B.

Onbekend

Omdat beide teams met grote cijfers van Rijstreek hadden gewonnen leek het een leuke spannende wedstrijd te worden aan de Tiendweg. Maar na de 0-1 in de eerste minuut na een flinke blunder in de Dilettantdefensie werd snel orde op zaken gezet door Dilettant. Het bleek veel sterker en al snel werd Woubrugge vastgezet. De gasten slaagden er nauwelijks in de middellijn voorbij te komen en het was wachten op de doelpunten van Dilettant. Goed combinerend zocht het zijn weg richting het doel van Woubrugge. Het vizier moest nog even worden goedgezet en in minuut acht was het bijna raak via Mark Offerman, die zijn kopbal net naast zag gaan. Niet lang daarna was er een verre uittrap van Jeroen Bosman, waarop Stefan de Kok direct reageerde en de keeper kon passeren. Daarmee was de ban gebroken en na een kopbal net over het doel van Michael Fehl kon Remco Mulders na een mooie steekpas van Marnix v.d. Adel de 2-1 op het scorebord laten verschijnen. Direct daarna was er een vrije trap van Marnix v.d. Adel en kon weer Remco Mulders van dichtbij de 3-1 intikken. Dilettant bleef goed druk zetten en dat leverde in minuut de 4-1 op. Jesper v.d. Adel kwam na een mooie steekpass van Remco Mulders alleen voor de keeper en faalde niet. Dilettant combineerde er op los en na een stuk of vijf 'één tweetjes' viel er weer een goal. Helaas stond de afronder buitenspel, maar het was een mooi voorbeeld van het snelle combinatievoetbal. Even later ging Remco Mulders op avontuur en hij kon alleen via een overtreding worden gestopt. Dat gebeurde binnen het strafschopgebied en aanvoeder Mark Offerman schoot de toegekende penalty keurig in de hoek. Ryan Meijer lobte vlak daarna de bal keurig over de keeper en zou in de goal zijn gegaan als niet een verdediger van Woubrugge was meegelopen en de bal uit het doel kon koppen.

Na rust ging Dilettant verder op de manier waarop het voor bezig was geweest en al in minuut één had het via Ryan Meijer succes. In een scrimmage kon hij de bal van dichtbij over de doellijn deponeren. in de 10e minuut was er een goed genomen vrije trap van Marnix v.d. Adel, die vanaf zo'n 20 meter keurig in het kruis verdween. Dilettant bleef het verder proberen en goed doorzetten van Soufian el Omari leverde een prima voorzet op vanaf links, die door Ryan Meijer beheerst in de touwen werd gewerkt. Woubrugge kroop wat meer uit zijn schulp en kreeg zowaar een vrije trap rand strafschopgebied. De slap ingeschoten bal verdween in de uiterste hoek in de touwen, maar die goal had niet mogen vallen. Een vrije trap van Marnix v.d Adel werd nog uit de hoek gehaald, maar even later was de Woubruggekeeper kansloos bij weer een inzet van Marnix v.d. Adel. Er ging weer een mooie combinatie aan vooraf. Ryan Meijer leek even later te gaan scoren, maar hij ging onderuit in het strafschopgebied. Dit keer was het Kevin v.d. Linden, die de toegekende feillos in de hoek deponeerde en de dubbele cijfers waren een feit. Na nog wat kleine kansjes voor Dilettant kwam een einde aan deze éénzijdige wedstrijd. Dilettant speelde bij vlagen prima, alleen jammer waren de twee onnodige tegengoals.