1 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Blaak, M.J.W.

Onbekend

Dilettant heeft zijn vierde zege op rij geboekt en heeft niet zijn beste wedstrijd behoeven te spelen om dat te bewerkstelligen. Tegen een op het middenveld goed spelend SDV kon in de beginfase nog geen overwicht  worden gecreëerd, maar gedurende de eerste helft nam Dilettant meer en meer het initiatief. Dat leverde wat mogelijkheden op, maar het duurde tot de 26ste minuut voordat het overwicht in een doelpunt werd uitgedrukt. Marnix v.d. Adel had al eerder een kopbal gestopt zien worden door de SDV-goalie, maar dit keer was hij doeltreffend na een goede corner van broer Jesper. Dilettant bleef aandringen en had weinig te duchten van de aanvallers van SDV en een van de aanvallen resulteerde in een kopbal van Ryan Meijer op de lat. De rebound werd gewonnen door Boyd van Gemerden, maar zijn kopbal werd met de hand door een veldspeler gekopt. Het resultaat was een penalty, die door Marnix v.d. Adel goed werd ingeschoten. Direct daarna had Marnix zijn hattrick kunnen scoren, maar van dichtbij kopte hij over de lat. Bij de laatste uitval van SDV soleerde de linksbuiten door de verdediging en werd rand strafschopgebied gevloerd door Mark Offerman. Het resultaat was een gele kaart en een vrije trap. Via de binnenkant van de paal werd die binnengeschoten en leek het een spannende tweede helft te worden.

Na rust werd snel duidelijk dat Dilettant weinig had te duchten van SDV. Weliswaar had SDV in het begin even de overhand, maar snel werd duidelijk dat Dilettant de bovenliggende partij was. Het inbrengen van Remco Mulders had een positieve invloed op het spel van Dilettant. Het voetbal werd wat rustiger en er werd nog meer combinatievoetbal gespeeld. Boyd van Gemerden illustreerde dat met een schot dat de bovenkant van de kruising raakte en even later was er een vloeiende combinatie. Die eindige met een strakke voorzet van Remco Mulders op Jesper v.d. Adel en die schoot beheerst Dilettant naar 1-3. Direct daarna ging Remco Mulders alleen op de keeper af, maar hij faalde. Niet veel later een mooie voorzet van Jesper v.d. Adel op broer Marnix en die kopte beheerst de 4e goal binnen. Daarna nog een aantal goede mogelijkheden voor Dilettant en zeker de kopbal van dichtbij van Roy Schep voor een leeg doel had een doelpunt moeten zijn. Maar het bleef bij 1-4 en daarmee heeft Dilettant zichzelf echt te kort gedaan. Het blijft door de overwinning volop meedoen om de bovenste plaatsen.

Opstelling Dilettant: Jeroen Bosman, Menno Hoogvliet, Mark Offerman, Roy Schep, Raphael v.d. Ham, Marnix v.d. Adel, Michael Fehl, Boyd van Gemerden ( Kevin v.d. Linden ), Ryan Meijer ( 55' Remco Mulders ), Jesper v.d. Adel, Robin Segers ( 70' Soufyan el Omari ).