8 oktober 2016 15:00

Scheidsrechter

Streef, M.B.

Onbekend

Vertrouwen opdoen voor de wedstrijd van volgende week tegen Lekkerkerk en proberen het doelsaldo wat op te vijzelen. Dat was het uitgangspunt van Dilettant en het is gelukt. Tegen een zwak PKC'85, dat dit seizoen weer een 1ste elftal op de been brengt, werd de dubbele cijfers gehaald. De uitslag was absoluut niet geflatteerd en had nog hoger kunnen uitvallen. Vanaf het begin was Dilettant veel sterker en al in de 3e minuut was het Marnix v.d. Adel die een voorzet van broer Jesper met het hoofd verzilverde. Dilettant bleef aandringen en het lukte PGC nauwelijks om op de Dilettanthelft te komen. Uit twee corners van Jesper v.d. Adel waren voor rust Remco Mulders en Mark Offerman beiden met het hoofd doeltreffend. Tussendoor waren er nog kansen en kansjes op meer, maar met 3-0 was het rust.

Na rust ging Dilettant meteen verder en al direct was er een kans voor Boyd van Gemerden, nadat de keeper van PKC een schot ternauwernood had gekeerd, maar Boy belandde zelf in het net en de bal ging naast. Niet veel later ging de goed spelende Raphael v.d. Ham goed door en zij strakke hoge voorzet werd door Remco Mulders weer met het hoofd tot goal verwerkt. Daarna ging het snel en waren het Jesper v.d. Adel en Remco Mulders, die met schoten de stand opvoerden tot 6-0. Daar bleef het niet bij, want Dilettant bleef de druk op PKC houden en die waren niet in staat zich daar onderuit te voetballen. Via schoten van Jesper en Marnix v.d. Adel was het na 66 minuten al 8-0 en kwamen de dubbele cijfers in zicht. Dezelfde spelers hadden zicht op nog een goal via een kopbal en een vrije trap, maar het lukte even niet. Het lukte Remco Mulders even later wel met het hoofd verzilverde hij een goede voorzet van Marnix v.d. Adel. Direct daarna kreeg Jeroen Bosman zijn eerste schot van PKC te verwerken, dat geeft aan hoe groot het krachtsverschil was. In minuut  83 pikte Ryan Meijer een bal op halverwege de helft van PKC en hij soleerde langs diverse verdedigers en bracht met een beheerste schuiver de eindstand op 10-0.

Dilettant heeft hiermee het doelsaldo aardig opgevijzeld en loopt daarmee nu  in de pas met de andere koplopers in deze klasse.