Scheidsrechter

Kleinkramer, J.S.

Accommodatie

Onbekend

De strijd om plaats 1 in de 4e klasse E is door Lekkerkerk gewonnen. In het rechtstreekse duel met Dilettant legde het veel meer strijdlust op de mat en ging verdiend na 45 minuten met 3-0 de rust in. Dat had zomaar anders kunnen zijn omdat na 3 minuten Ryan Meijer uit een corner van Jesper v.d. Adel een prima kopbal losliet, die door een verdediger van de lijn werd gehaald.

Daarna ging de strijd een tijdje redelijk gelijk op, maar met veel inzet lukte het Lekkerkerk Dilettant onder druk te zetten. Mede door de goede middenveldbezetting kreeg het een overwicht en ontstonden er gevaarlijke situatie voor de goal van Dilettant. Na bijna een half uur spelen veroverde Lekkerkerk de bal rond de middellijn en via drie spelers lag de bal voor de goal en werd keurig de 1-0 ingetikt. Exemplarisch voor het spel van Dilettant voor rust omdat er te slap om de bal werd genokt. Tien minuten later was het 2-0 na een snelle aanval door het midden recht op de goal af en niemand van Dilettant greep afdoende in. Maar ook Dilettant had wat kleine mogelijkheden en vlak voor rust had Mark Offerman van dichtbij de 2-1 op de schoen. Zijn harde schot van dichtbij verdween hoog over het doel van Dilettant. Een vrije trap van Marnix v.d. Adel werd door Remco Mulders over gekopt en uit de tegenaanval was er een corner voor Lekkerkerk. Die werd in eerste instantie weggewerkt, maar er volgde een harde voorzet over de grond, die via het been van Menno Hoogvliet in het doel caramboleerde.

Na rust was er een ander Dilettant en het probeerde toch de aansluittreffers te forceren. Marnix v.d. Adel zag een vrije trap hoog over gaan en tweemaal was Remco Mulders dicht bij. Na 12 minuten ging dezelfde Remco onderuit in het strafschopgebied en de penalty werd door Marnix v.d. Adel onberispelijk ingeschoten. Er ontstond een flink overzicht voor Dilettant, maar echt dicht bij de goal kwamen ze niet. Ook al omdat de Lekkerkerkverdedigers, gezien de voorsprong, vrijwel iedere bal hoor uit het veld knalden. Maar daarnaast was Lekkerkerk diverse keren dreigend richting het doel van Dilettant, maar de overtuiging ontbrak een beetje. Mede ingegeven door de voorsprong was duidelijk dat Lekkerkerk tevreden was met deze uitslag. Dilettant bleef het wel proberen, maar was niet bij machte het Lekkerkerk echt moeilijk te maken. Met deze overwinning is de eerste periodetitelvoor Lekkerkerk en dat moet tot tevredenheid stemmen.

Opstelling Dilettant: Jeroen Bosman, Menno Hoogvliet ( 70' Soufyan el Omari ), Mark Offerman, Roy Schep, Raphael v.d. Ham, Marnix v.d. Adel, Michael Fehl, Remco Mulders, Robin Segers, Jesper v.d. Adel, Ryan Meijer ( 75' Nick Westbroek ).