Scheidsrechter

Velden, L. van der

Accommodatie

Onbekend

Tegen Hillegersberg heeft Dilettant een ruime overwinning geboekt in een wedstrijd, die het aanzien meer dan waard was.

Mede door Hillegersberg dat tot het laatst verzorgd voetbal bleef spelen en Dilettant behoorlijk tegenstand bood. Prijzenswaardig omdat het al na vier minuten tegen een achterstand aankeek. Een prachtige pass van Roy Schep werd door Jesper v.d. Adel prima gecontroleerd en van dichtbij liet hij met een schuiver de keeper kansloos. Dilettant domineerde met mogelijkheden voor Boyd van Gemerden en Remco Mulders, maar ook Hillegersberg had een goede kans via een kopbal, die net aan de voor hen verkeerde kant van de paal belandde. Dilettant bleef aandringen en in de 23ste minuut was er een hoge voorzet van Jesper v.d. Adel, die door Remco Mulders met een bekeken kopbal tot doelpunt werd verheven. Hierna bleef het spel heen en weer gaan en een aanval van Hillegersberg eindigde in een vrije trap net buiten de 16. De vrije trap werd keihard ingeschoten en gestopt door Jeroen Bosman, maar de rebound was voor Hillegersberg en dus was de stand 1-2. Lang bleef het niet spannend want via slecht uitverdedigen kwam de bal in het strafschopgebied in de voeten van Remco Mulders. Die liet zich de kans niet ontnemen en zo stond de 1-3 ruststand op het bord.

Na rust wilde Dilettant direct doordrukken en er kwamen kansjes, maar die werden niet benut. Aan de andere kant moest Jeroen Bosman handelend optreden door een keihard schot weg te stompen. De rebound werd door een Hillegersberg-aanvaller tegen de bovenkant van de lat geknald. Hierna ging het spel lange tijd op en neer en zo  onderschepte Jeroen Bosman bij een aanval van Hillegersberg een doorloopbal buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter constateerde vanaf 50 meter een overtreding en het  leverde Bosman een gele kaart op. De vrije trap werd huizenhoog over geschoten. Daarna was er een hoogstandje van Nick Westbroek. Een corner werd weggewerkt door de Hillegersbergverdediging en vanaf zo'n 20 meter nam Nick de bal op de schoen en die verdween keihard in de touwen. Dilettant bleef aandringen en uit een pass van Stefan de Kok kon Robin Segers, via een bekeken schuiver, de 1-5 laten aantekenen. In de laatste minuten waren er nog wat mogelijkheden voor Dilettant. Zeker via Lennart v.d. Linden, die na een solo van 70 meter zijn schuiver net naastgetikt zag worden. Een dik verdiende overwinning voor een deze middag prima spelend Dilettant.

Opstelling Dilettant: Jeroen Bosman, Roy Schep, Mark Offerman, Lennart v.d. Linden, Raphael v.d. Ham, Marnix v.d. Adel, Michael Fehl ( 82' Stefan de Kok ), Remco Mulders, Boyd van Gemerden ( 58' Robin Segers ), Jesper v.d. Adel, Nick Westbroek ( 84' Kevin v.d. Linden ).