12 november 2016 15:00

Scheidsrechter

Romeijn, T.

Onbekend

In een, zeker voor rust, matige partij voetbal heeft Dilettant drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. Daar zag het voor rust niet  naar uit want Dilettant speelde de slechtste 45 minuten tot nu toe in deze competitie. Dichtbij de trainer staande konden we het bewijs horen van onze eigen bevindingen. Veel te veel de lange bal naar Jesper v.d. Adel, die het fysiek regelmatig moest afleggen tegen de stevige verdediging van Overmaas. Keeper Jeroen Bosman weigerde consequent de steeds vrij staande Raphael v.d. Ham de bal te gunnen en daarmee een fatsoenlijke opbouw onmogelijk maakte. Het middenveld werd overgeslagen en dat kwam het spel niet ten goede en ook het gemis van een aanvaller rechtsvoor deed er geen goed aan. Desondanks had al na 5 minuten de 1-0 op het scorebord kunnen staan. Maar vrij voor de keeper schoot Stefan de Kok de bal in handen van diezelfde keeper. Jesper v.d. Adel zag een goede kopbal net naast gaan en ook een schot van Overmaas ging rakelings naast. Ondank dit alles was Dilettant de bovenliggende partij, maar kon het niet in doelpunten uitdrukken.

Er moeten harde woorden zijn gevallen in de rust en aan de opstelling werd gesleuteld. Dat leverde al in de 48ste minuut resultaat op. Een mooie voorzet van de rechterkant van Nick Westbroek werd door Jesper v.d. Adel goed ingekopt en daarmee leek de ban gebroken. Dilettant bleef beduidend sterker, maar de goals bleven uit en dan is het steeds weer spannend als Overmaas ten aanval trok. Marnix v.d. Adel probeerde het tweemaal met goed genomen vrije trappen en een kopbal van broer Jesper werd van de lijn gehaald. De goals wilden echter niet vallen tot in minuut 84 Jesper v.d. Adel een prima corner bij de tweede paal neerlegde. Michael Fehl was er als de kippen bij om in de scrimmage de bal over de lijn te werken. Daarna kon Overmaas alleen via heel vervelende overtredingen Dilettant van score afhouden. In de laatste minuut echter bediende Robin Segers  de vrijstaande Marnix v.d. Adel. Met een droge schuiver in de uiterste hoek maakte die de verdiende 3-0. Direct daarna floot de 18-jarige prima leidende scheidrechter voor het einde en blijft Dilettant tot de kopgroep behoren.