Scheidsrechter

Plas, W.M. van der

Accommodatie

Onbekend

In een wedstrijd, waarin Dilettant gedurende de gehele wedstrijd in de meerderheid was, heeft Dilettant een ruime overwinning behaald. De vijf goals hadden gemakkelijk verdubbeld kunnen worden als alle kansen waren benut. Al na drie minuten was het raak toen Remco Mulders met het hoofd scoorde na een goede voorzet van Roy Schep. Daarna moest Jeroen Bosman handelend optreden bij een hard schot klem onder de lat van Hermandad en bijna direct daaropvolgend lag de 0-2 in het net. Een snelle aanval in de 13e minuut over rechts bracht de bal bij de goed spelende Nick Westbroek, die een prima voorzet gaf richting Jesper v.d. Adel, die op zijn beurt geen moeite had te scoren. Daarna verzuimde Dilettant het overwicht in doelpunten uit te drukken en gingen we met een te kleine voorsprong de rust in.

Direct na rust een goede kans voor Remco Mulders, maar de goalie was op zijn post. Maar 10 minuten later was er een goede voorzet van Lennart v.d. Linden richting Michael Fehl, die gemakkelijk de 0-3 aantekende. Hermandad kroop wat meer uit zijn schulp en weer moest Jeroen Bosman redding brengen bij een harde inzet. Even later was er een harde voorzet van Hermandad via de rechterkant , die tegen het lichaam van een Dilettantspeler kwam. De scheidsrechter zag opzettelijk hands en de toegekende strafschop werd middels een stift goed benut. Het spel was wat meer in evenwicht en het werd ook wat harder. Na een niet bestrafte overtreding van Hermandad ging Mark Offerman voor eigen rechter spelen en dat leverde hem een gele kaart op. Terecht, maar het was een reactie op eenzelfde onbestrafte overtreding van Hermandad. Daarna was het Robin Segers die scoorde en het was Jesper v.d. Adel, die hem van de voorzet voorzag. Daarna ging het precies andersom met Jesper als schutter en Robin als aangever. Heel knullig kwam Hermandad zowaar nog aan een tweede treffer. Doelman Jeroen Bosman speelde een achterbal in de voeten van Mark Offerman, die de bal weer keurig terug gaf. Maar een Hermandad-speler maakte het Bosman te moeilijk en kon scoren. Ook deze wedstrijd weer de vermaarde solo van Lennart v.d. Linden vanaf eigen helft, maar alleen voor de keeper opduikende lukte het niet deze te verschalken. Een duidelijke zege en van belang omdat koploper Lekkerkerk zijn eerste nederlaag leed en de achterstand nu drie punten is.