10 december 2016 15:00

Scheidsrechter

Vugt, J.M. van

Onbekend

Dilettant is er niet in geslaagd op doelsaldo ruim afstand te nemen van de concurrenten in de 4e klasse E. Dat had deze middag gemakkelijk gekund gezien het grote aantal kansen, die niet werden benut en het te gemakkelijk tegen krijgen van 3 tegendoelpunten. Desondanks is het natuurlijk een prestatie om 'herfstkampioen' te zijn na toch een aanzienlijke puntenachterstand op de concurrentie.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren volledig voor Dilettant met al direct goede mogelijkheden voor Michael Fehl en Remco Mulders, maar het vizier stond nog niet op scherp. Na acht minuten was er een mooie één-twee tussen dezelfde twee spelers, die Remco alleen voor de keeper zette en het was raak 0-1. Dilettant bleef zich kansen scheppen, maar het bleef bij de te magere 0-1. Pech was er ook, want voor rust was tweemaal de lat en één keer de paal redder van JHR. Langzaam maar zeker kwam JHR ook aan aanvallen toe en dat leverde kansen op door te nonchalant verdedigen. Na bijna een half uur een prachtige redding van Dilettant-goalie Jeroen Bosman, maar drie minuten later was ook hij kansloos. Een mooie voorzet van rechts werd keurig tegendraads ingekopt door een volledig vrijstaande speler van JHR en Dilettant kon opnieuw beginnen. Dat gebeurde al snel toen een vrije trap van Marnix van de Adel door broer Jesper werd doorgekopt richting Remco Mulders. Deze had geen moeite Dilettants en zijn tweede goal van dichtbij in te tikken. In de laatste vijf minuten voor rust had de wedstrijd ruim beslist kunnen worden, mar de eenvoudigste kansen werden niet benut.

Direct na rust gebeurde het wel, want een prima voorzet van Nick Westbroek werd door Michael Fehl met een pracht schot prima afgerond. Daarna was het de beurt aan Jeroen Bosman om door diverse mooie reddingen de voorsprong vast te houden en gelukkig voor Dilettant was het Remco Mulders, die na een snelle uitval de 1-4 liet aantekenen. Direct erna een aanval van JHR recht door het midden en was het 2-4. Leuk voor het publiek, maar volkomen onnodig deze tegengoal. Dilettant liet het er echter niet bij zitten en de mee opgekomen Lennart v.d. Linden was er als de kippen bij om een voorzet van Robin Segers in te tikken. De eerstvolgende aanval van JHR leverde een keihard schot op dat tenauwernood kon worden gestopt, maar de rebound was voor JHR en was het 3-5. Daarna kansen over en weer en gelukkig bleef Jeroen Bosman op dreef en aan de andere kant prachtige kansen, die niet werden benut. Tot in de 83ste minuut de goed ingevallen Sven Schilders een prima lage voorzet gaf, die door Remco Mulders kon worden ingetikt. Daarna was het de beurt aan Boyd van Gemerden, die tweemaal op de solotoer ging en tweemaal alleen voor de keeper opdook. De tweede keer was het raak en behaalde Dilettant een volkomen verdiende ruime 3-7 overwinning. Dilettant heeft een mooie reeks overwinningen behaald en staat samen met Lekkerkerk nu op de eerste plaats. Het doelsaldo is resp. +36 en +34, dat belooft een spannende strijd na de winterstop.