4 maart 2017 15:00

Scheidsrechter

Hamer, H.J.

Onbekend

Door vakanties, blessures en een schorsing trad een verre van volledige Dilettant aan voor de wedstrijd tegen Ommoord. Het is een niet hoogstaande wedstrijd geworden, waarin Dilettant uiteindelijk verdiend de drie punten behaalde. Een frank en vrij voetballend Ommoord maakte het Dilettant in de beginfase lastig. Dat leverde al in de 7e minuut een doelpunt op. Ket was de meeverdedigende linksbuiten Robin Segers, die een strakke voorzet van links achter zijn goalie Jeroen Bosman deponeerde. Een tegenvaller voor Dilettant en dat was aan het spel te merken. Het slaagde er aanvankelijk niet in een overwicht te creëren. Een kansje voor Sven Schilders leverde geen goal op en een kopbal werd van de doellijn gehaald. In minuut nam 21 een corner op links en speelde die in de voeten van Roy Schep en via één twee kwam de bal weer bij Jesper, die van buiten de 16 een hard schot in de benedenhoek losliet en de 1-1 was een feit. Kort daarop kwam Jesper v.d. Adel alleen voor de keeper, maar laatstgenoemde redde sterk. Een minuut later was hij echter kansloos toen Jesper v.d. Adel de vrijstaande Sven Schilders bediende, die beheerst de bal voor de tweede maal in het net deponeerde. Daarna een gelijkopgaande strijd, waarbij de ploegen er niet in slaagden echt gevaarlijk te worden.

In feite ging dat ook na rust gewoon verder. Er gebeurde echt heel weinig behoudens de vele malen dat het spel stilgelegd moest worden voor diverse blessurebehandelingen. De vele wissels brachten het spel eveneens niet op gang. De op opvallende schoenen spelende invaller Menno Hoogvliet deed vlak voor tijd van zich spreken. Met een uitstekende pass bereikte hij de vrijstaande Sven Schilders en die kon de 3-1 aantekenen. Kort daarvoor had laatstgenoemde overigens een prima actie, maar toe ging zijn inzet voorlangs. In de laatste minuut nog een goal van Menno Hoogvliet, maar die werd vanwege buitenspel afgekeurd. De heel veel voor buitenspel vlaggende assistent scheidsrechter van Ommoord stond ook deze keer met de vlag omhoog. Een nuttige overwinning voor Dilettant en zo blijft het in het spoor van de koplopers.