18 februari 2017 15:00

Scheidsrechter

Born, J.P. van der

Onbekend

Heel voortvarend ging Dilettant van start tegen het sterke DRL en al na 2 minuten kwam het op voorsprong. Een vlot lopende aanval kwam uiteindelijk bij Sven Schilders terecht, die een strakke voorzet losliet. Jesper v.d. Adel was er snel bij om de 0-1 in te tikken. Dilettant bleef domineren en er kwamen kleine kansjes, die niet konden worden benut. Tot driemaal toe ging de bal op decimeters voorlangs het doel van DRL, maar daar bleef het bij. Het duurde tot de 30ste minuut voor DRL een kans kreeg en dat geeft het Dilettant overwicht duidelijk weer. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor de mee opgekomen Lennart v.d. Linden, maar op enkele meters voor de goal staande, miste hij deze kans op 0-2.

Na rust een totaal andere wedstrijd omdat Dilettant zich toelegde op het vasthouden van de voorsprong. Het overwicht was derhalve voor DRL, maar vooralsnog leverde dat nog geen gevaarlijke situaties op. Bij één van de spaarzame uitvallen van Dilettant was er nog een mooi poging van Sven Schilders. Zij boogbal ging niet alleen over de voor zijn doel staande DRL-goalie, maar ook over het doel. Dilettant trok zich meer en meer terug en de meegereisde supporters vreesden voor eenzelfde scenario als bij Maense. DRL schepte zich ook kansen en met het inbrengen van nieuwe lange mensen werd het steeds gevaarlijker. Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam er dan ook. Ver in blessuretijd was er een scrimmage voor de goal, die uiteindelijk in het doel belandde en daarmee behaalde DRL verdiend een gelijkspel. Onnodig puntenverlies voor Dilettant, dat kennelijk niets heeft geleerd van het gelijkspel tegen Maense in de laatste minuut.