11 maart 2017 15:00

Scheidsrechter

Schuitemaker, H.B.

Onbekend

De eerste wedstrijd van de derde periode heeft Dilettant een verdiende overwinning opgeleverd. Vanaf het begin was het iets sterker dan Hillegersberg, dat zeker voor rust met hard spel Dilettant het voetballen moeilijk maakte. Door de vele onderbrekingen was het zeker voor rust geen leuk schouwspel. Dilettant schepte zich wat mogelijkheden, maar Remco Mulders met een omhaal en Jesper v.d. Adel met een mooie kopbal slaagden er niet in te scoren. Dat lukte Hillegersberg na 22 minuten bijna, maar Mark Offerman kon de bal voor de doellijn wegschieten. Dezelfde Mark Offerman was een paar minuten later net te laat om een goede corner te verzilveren. Dilettant bleef het proberen, maar de eindpass was steeds weer niet op maat en zo ging de rust in met een brilstand.

Na rust een energieker Dilettant dat de aanval zocht met al direct een mogelijkheid voor Sven Schilders. Even later ging Marnix v.d. Adel goed door en kon alleen door een overtreding binnen de 16 worden gestopt. De toegekende penalty werd door Marnix zelf tot doelpunt verheven 1-0. Korte tijd later een solo van Jesper v.d. Adel, maar die leverde nog niets op. Hij kopte even later wel raak na  een goed genomen vrije trap van broer Marnix 2-0. Daarmee was de strijd beslist en dat leek helemaal het geval toen Remco Mulders goed doorging op een steekpas van Roy Schep en er 3-0 van maakte. Maar na een mooie één twee combinatie maakte Hillegersberg en 3-1 van en even later moest Jeroen Bosman handelend optreden bij een goed genomen vrije trap. In minuut 85 had Hillegersberg de 3-2 moeten scoren, maar het faalde vier meter voor doel. In de laatste minuut nog een reflex van de goalie van Hillegersberg op een kopbal van Marnix v.d. Adel en zo kwam het einde met een verdiende overwinning van Dilettant. Maar Dilettant zal geconcentreerd moeten blijven wanneer het op voorsprong komt in de komende wedstrijden.