18 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Kleinkramer, J.S.

Onbekend

In een matige wedstrijd op een hobbelig veld en het grootste gedeelte van de wedstrijd in de stromende regen heeft Dilettant een regelmatige overwinning geboekt op PKC '85. Vanaf het begin was Dilettant de bovenliggende partij en al in minuut 1 had Robin Segers de 0-1 op de schoen, maar de kans werd gemist. Daarna een aanvallend Dilettant, maar de kansen, die er wel degelijk kwamen werden niet benut. Wanneer er dan eens goed werd uitgehaald, dan was er steeds weer de goalie van PKC '85, die handelend op kon treden. In de 22ste minuut echter was hij niet opgewassen tegen de intikker van Remco Mulders, die attent reageerde in een scrimmage van spelers. Toen 5 minuten later Jesper v.d. Adel uit een voorzet van Remco Mulders de 0-2 binnen kopte, leek een grote overwinning in het verschiet. Door slordig spel kwam het daar echter niet van en lukte het aan de andere kant PKC '85 om alleen voor Jeremy Verhagen op te duiken. Met een prima redding voorkwam laatstgenoemde een doelpunt.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Een op de aanval spelend Dilettant, dat zich genoeg kansen schepte, maar deze niet kon verzilveren. Daarbij ook tegengewerkt door de assistent-scheidsrechter van PKC '85. Het lukte deze assistent namelijk om vier goals afgekeurd te krijgen vanwege vermeend buitenspel. Dilettant versaagde echter niet en in minuut 80 veranderde Jesper v.d. Adel een schot van Menno Hoogvliet zodanig dat hij keurig in de uiterste hoek belandde. Even later was er een vrije trap van Stefan de Kok op het hoofd van Remco Mulders en dat betekende de 0-4. Vlak voor het einde soleerde Stefan de Kok door de verdediging van PKC '85 en rondde keurig af met een schuiver in de hoek. Hiermee kwam een einde aan een weinig memorabele wedstrijd, die Dilettant in het spoor houdt van de koplopers.