25 maart 2017 15:00

Scheidsrechter

Henny, M.J.A.

Onbekend

Al direct na het beginsignaal was duidelijk dat Dilettant veruit de betere ploeg was en de wedstrijd zou gaan winnen. De vraag was alleen of het een grote uitslag zou worden. Heel belangrijk in de strijd om het kampioenschap. Maar voor een grote uitslag speelde Dilettant te nonchalant en niet secuur genoeg om het de SDV-keeper echt moeilijk te maken. Via kansjes voor Remco Mulders en Jesper v.d. Adel had het in de beginfase al 2-0 kunnen zijn, maar ze kregen de bal niet in het net. Dat lukte in de 20ste minuut wel via Marnix v.d. Adel, die een mooie voorzet van Stefan de Kok, mooi aannam en met een strak schoot de 1-0 binnenschoot. Ook SDV kreeg een mogelijkheid via een vrije trap, die maar net over het Dilettantdoel ging. Vrije trappen van Marnix v.d. Adel leverden aan de andere kant niets op en ook kansen voor Remco Mulders en Jesper v.d. Adel, die alleen voor de keeper verschenen, leverden niets op. Een ongelukkige handsbal 'binnen de 16' van een verdediger van SDV leverde in minuut 44 een strafschop op. Marnix v.d. Adel liet hierbij de keeper volkomen kansloos.

Na rust werd het veldspel er niet beter op en ook de motivatie om er echt wat van te maken ontbrak bij Dilettant. Desondanks waren er mogelijkheden voor Remco Mulders en Robbert Bik, maar het lukte niet de 3 op het scorebord te krijgen. Zelfs niet uit een penalty door Marnix v.d. Adel, die na weer een handsbal de bal keihard op de bovenkant van de lat deponeerde. Even later herstelde hij zijn fout door een voorzet van broer Jesper keurig tegen de touwen te koppen. Dilettant ging massaal in de aanval en dat brak ze op, want bij een snelle counter kon de SDV aanval recht door het midden zomaar doorlopen en de 3-1 laten aantekenen. Daarna toch weer Dilettant dat het probeerde via Jesper v.d. Adel en Raphael v.d. Ham, maar de SDV goalie was op zijn post. Weer een nuttige overwinning voor Dilettant en door het gelijke spel bij DRL-Zwarte Pijl een plezierige middag voor de Krimpenaren.