1 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Knops, E.J.

Onbekend

Dilettant behaalde in Rotterdam weer een ruime overwinning en blijft in het spoor van koploper Lekkerkerk. In feite duurde het te lang voordat een veel beter Dilettant de wedstrijd in zijn voordeel besliste. In minuut 9 dacht Robin Segers veel te gemakkelijk bij een kans een paar meter voor doel. Zijn te zachte intikker kon worden gestopt. Daarvoor was er voor dezelfde Robin al een goede kopkans na een corner van Jesper v.d. Adel. Robin deed het daarna beter door een prima pass af te leveren op Stefan de Kok, die met een harde schuiver de 0-1 liet aantekenen. Dilettant bleef de veel betere ploeg en schepte wel kansen, maar de bal ging niet in de touwen. Daardoor bleef Swift Boys moed houden en kreeg de laatste minuten voor rust enkele kansjes. Op een hard schot net naast na leverde dat overigens niet op.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een aandringend Dilettant dat ook enkele vrije trappen rond het strafschopgebied mocht nemen. Maar Stefan de Kok en Mark Offerman konden hiervan niet profiteren. In de 18e minuut was het echter wel raak via een kopbal van Jesper v.d. Adel na een prima voorzet van Robin Segers. Vlak daarna na weer een voorzet van Robin Segers een goede kans voor Jesper v.d. Adel en vlak daarna was het ook Sven Schilders, die een goede mogelijkheid kreeg. Even later ging Sven op de solotoer en leverde een goede voorzet af op Stefan de Kok, die op zijn beurt Jesper v.d. Adel bediende en het was 0-3. Vlak daarna een kans voor Mark Offerman, maar zijn goed ingeschoten penalty werd door de Swift Boys goalie uit zijn doel geranseld. Dilettant liet het er niet bij zitten en bleef Swift Boys onder druk zetten. Dat had in minuut 82 resultaat toen een voorzet van Robin Segers door Jesper v.d. Adel werd teruggekopt richting Sven Schilders, die van dichtbij de 0-4 kon scoren. Vlak voor tijd gaf Robin Segers een mooie steekpass op de sprintende Arun Vernooij, die met een pracht schot met links de 0-5 op het scorebord zette. Door het gelijke spel van Zwarte Pijl zijn het komende zaterdag echt de nummers 1 en 2, die het in Krimpen aan de Lek tegen elkaar gaan opnemen.