22 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Slieker, P.

Onbekend

De stand op de ranglijst beloofde vooraf al niet veel goeds voor Overmaas, maar kortgeleden werd nog wel 4-4 gelijk gespeeld tegen DRL. Met dat in het achterhoofd begon Dilettant gedreven aan de wedstrijd en al in de 3e minuut leverde dat resultaat op. Michel v.d. Herik was net wat alerter dan de Overmaas verdedigers en zijn voorzet werd door Jesper v.d. Adel simpel ingetikt 0-1. Na eerst nog een schot van Remco Mulders voorlangs was er even later een mooie steekpass van Raphael v.d.Ham, die na een overstapje van Michel v.d. Herik, Robin Segers bereikte. Alleen voor de keeper tekende laatstgenoemde beheert voor de 0-2 aan. Dilettant bleef sterker en er waren mogelijkheden voor Raphael v.d. Ham en Michel v.d Herik, maar de stand wijzigde niet. Tot in minuut 23 Remco Mulders zijn tegenstander te vlug af was en zijn voorzet vanaf de achterlijn was een intikker voor Michel v.d. Herik. Met deze goal was de wedstrijd gespeeld en Overmaas kon wat terugdoen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na ruim een half uur weer succes voor Dilettant. Op rechts ging Jesper v.d. Adel door en zijn voorzet werd door Remco Mulders beheerst afgerond 0-4.

Na rust bood Overmaas, mede ingegeven door een aantal wijzigingen, wat meer tegenstand. Veel resultaat leverde het niet op omdat al in minuut 48 Marnix v.d. Adel een penalty kon verzilveren. Terecht gegeven vanwege een handsbal in het strafschopgebied. Een paar minuten later ging Remco Mulders op rechts goed door en zijn voorzet werd door Michel v.d. Herik binnengetikt. Daarna ging het spel wat meer op en neer en ook Overmaas forceerde wat cornerballen. De laatste minuten ging de conditie wat meer meespelen en zo kon Jesper v.d. Adel een voorzet geven op Michel v.d. Herik. Van dichtbij was het voor Michel gemakkelijk de 0-7 op het scorebord te brengen. Direct erna een enorme kans voor Sven Schilders, maar van dichtbij kreeg hij de bal naast. Een goed genomen vrije trap van Stefan de Kok belandde via de keeper tegen de paal. Daarna was het Marnix v.d. Adel, die met een kopbal de eindstand op 0-8 bepaalde. Dat gebeurde uit een goed genomen corner van broer Jesper. Het laatste wapenfeit was een hard genomen vrije trap van Marnix v.d. Adel, die voor Dilettant net langs de verkeerde kant van de paal achter ging. Door deze overwinning blijft Dilettant in het spoor van koploper Lekkerkerk, dat eveneens weer drie punten bijschreef.