3 - 3

Streefkerk 1

21 januari 2017 15:45

Onbekend

Dilettant speelde zijn derde oefenwedstrijd in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd, de kraker  tegen Zwarte Pijl. Dilettant begon heel voortvarend tegen de derdeklasser en al in de 5e minuut kom Remco Mulders de 1-0 aantekenen na een voorzet van Jesper v.d. Adel. Daarna heel lang een gelijkopgaande strijd, die aan beide kanten weinig kansen opleverde. Een verdedigingsfout van Dilettant leidde na bijna een half uur de 1-1 van Streefkerk in. Een veel te slappe terugspeelbal werd beheerst door Streefkerk tot doelpunt verheven. Dilettant liet het er niet bij zitten en twee minuten later was het weer Remco Mulders die scoorde. Ditmaal met het hoofd na een goede voorzet van Jesper v.d. Adel. Ook de 2-2 van Streefkerk werd ingeleid door een fout in de verdediging van Dilettant. Ditmaal was het de midvoor, die alle voor de keeper staande de 2-2 aantekende. Vlak voor rust was er een goede redding met de voeten van Dilettant-goalie Jeroen Bosman , anders was Streefkerk met een voorsprong gaan rusten.

Na rust werd het niet meer de leuke wedstrijd, die het voor rust nog wel was. Mede door de vele wissels werd het spel minder aantrekkelijk. Heel snel kwam Streefkerk via een gemakkelijk gegeven penalty op voorsprong en Dilettant probeerde natuurlijk dat recht te trekken. In minuut 67 was er een voorzet van Jesper v.d. Adel richting Remco Mulders en in een scrimmage lukte het om de 3-3- op het scorebord te zetten. Daarna een strijd op het middenveld met nog een goede kans voor Streefkerk. Maar ook ditmaal was Jeroen Bosmen op zijn post en daarmee kwam een eind aan deze nuttige oefenwedstrijd. Dilettanttrainer Richard Mank was absoluut niet tevreden met het eindresultaat. Dat had logischerwijs te maken met het te gemakkelijk weggeven van kansen aan de tegenpartij.