19 augustus 2017 14:00

Scheidsrechter

Mark van der Moolen

Onbekend

Na een vijftal trainingen en een onderlinge wedstrijd speelde Dilettant afgelopen zaterdag zijn tweede oefenwedstrijd. Vorige week leed het een 2-1 nederlaag tegen FC Oudewater en de wedstrijd tegen vv Kamerik eindigde onbeslist.

In de beginfase was er direct een enorme kopkans voor vv Kamerik, maar die werd net over de Dilettantgoal gemikt. In de daarop volgende tegenaanval werd een voorzet van Kevin Diedrich met de hand tegen gehouden 'binnen de 16' en de toegekende strafschop werd door Marnix v.d. Adel onberispelijk ingeschoten. Een paar minuten later reageerde dezelfde speler goed op een slecht uitgeschoten bal van de keeper van Kamerik, maar zijn lob ging via de buitenkant van de paal naast het doel. Daarna nam een beter combinerend het initiatief en het was aan goed keepen van Jeroen Bosman te danken dat de voorsprong behouden bleef. Daarbij was ook de hulp van nieuwkomer Colin den Otter nodig, die een bal uit het doel moest koppen. Dilettant hanteerde bij het uitverdedigen ook deze wedstrijd teveel de lange bal, waardoor het veel te weinig in balbezit was tegen deze vierdeklasser. Goed combinerend kwam Kamerik in minuut 35 alleen voor Jeroen Bosman en dat leverde de verdiende 1-1- op. Beide partijen kregen vlak voor rust nog een mogelijkheid op voorsprong te komen, maar de kansen werden niet verzilverd.

Direct na rust twee mogelijkheden voor Marnix v.d. Adel, maar zijn schoten gingen over het doel en in handen van de keeper. Daarna weer eenzelfde strijd als voor rust met een goed combinerend Kamerik en dat had succes. Een ongelukkige duw van Robbert Bik leverde Kamerik een penalty op en die werd onberispelijk ingeschoten en zo kon Dilettant op zoek naar de gelijkmaker. Het creëerde kleine kansen, maar Kamerik bleef gevaarlijker. Robbert Bik moest daarbij een bal uit het door Jeroen Bosman verlaten doel schieten, anders was de wedstrijd beslist geweest. In minuut 80 werd een snel genomen vrije trap door Keven Diedrich goed meegenomen en alleen voor de keeper faalde hij niet. Vlak voor tijd was er nog een enorme kans voor Remco Mulders, maar de 2-3 kwam niet op het scorebord. In dit soort wedstrijden is het resultaat natuurlijk minder belangrijk, maar de manier van voetballen zal moeten veranderen bij Dilettant. Met veel lange ballen is het gemakkelijk verdedigen in de 3e klasse. Volgende week zaterdag is er een jubileumwedstrijd tegen Oud-Feyenoord om 18.30 uur en daarna gaat er weer serieus worden geoefend tegen De Alblas.