Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

7 oktober 2017 14:30

Onbekend

Dilettant begon de uitwedstrijd tegen VVOR heel onbevangen. De thuisploeg heeft zichzelf druk opgelegd en Dilettant kan vrijuit voetballen.

Dat deed het vanaf het begin en in de eerste 15 minuten had VVOR helemaal niets in te brengen. Grote kansen leverde het niet op, maar het gaf aan dat Dilettant voor weinig ploegen behoeft onder te doen. Sven Schilders kreeg een kleine mogelijkheid met het hoofd, maar zijn kopbal ging naast het VVOR-doel. Slordig uitverdedigen van de Dilettantverdediging bood VVOR de kans uit te breken en alleen voor de keeper werd, volledig tegen de verhouding in, de 1-0 gescoord. Dilettant bleef niet bij de pakken neerzitten en ging door waar het mee bezig was. VVOR werd volledig teruggedrongen en dat leverde in minuut 14 een vrije trap op rand strafschopgebied. De door Marnix v.d. Adel genomen vrije trap werd tot tweemaal toe met de hand gestopt en de toegekende penalty leverde een goal op van dezelfde speler. Vlak daarna torpedeerde bij een hoge voorzet van VVOR Dilettantgoalie Jeroen Bosman een medespeler en de scheidsrechter floot af. Jammer voor VVOR want het fraaie afstandschot, dat in het doel van Dilettant belandde, telde niet. Dilettant zocht weer de aanval en een prachtige steekpas richting Sven Schilders en werd door Sven met zijn 'verkeerde' linkse been keihard binnengeschoten. Direct erna werd bij de volgende aanval Remco Mulders binnen de 16 onderuit gehaald en weer was het Marnix v.d. Adel, die de penalty benutte. Gelukkig een hard ingeschoten bal, want de keeper zat er heel goed bij. Langzaam maar zeker begon VVOR zich te herpakken een kreeg kansjes. Eerst werd nog een bal tegen de buitenkant van de paal geschoten, maar vlak voor rust was het toch 2-3 door een prachtige goal van VVOR. Remco Mulders maakte direct daarna met het hoofd de 2-4, maar het vlagsignaal van de grensrechter werd overgenomen en daardoor bleef het 2-3.

Na rust een ander VVOR en toen kon je zien dat het tot de favorieten behoort dit seizoen. Dilettant werd met technisch verzorgt spel teruggedrongen. Dat leverde vooralsnog weinig grote kansen op, maar de druk bleef. Dilettant vond steeds moeilijker de voorwaartsen en ook de wissels brachten daar weinig verandering in. Toch duurde het nog tot de 74ste minuut voordat VVOR op gelijke hoogte kwam. Vanaf links kon veel te gemakkelijk een strakke voorzet worden gegeven en die werd beheerst ingeknalt. Maar Dilettant toonde deze middag veel veerkracht en al direct was er een mogelijkheid voor Robin Segers, maar zijn poging ging net naast. Daarna een mooie steekpass van Colin de Otter op Jesper v.d. Adel, die een strakke voorzet kon geven. Remco Mulders kon er net niet bij, maar Robin Segers kon de bal in het net tikken. VVOR bleef, nu met wat meer haast en dus langere ballen, druk uitoefenen en weer kon op links een bal gemakkelijk worden voorgegeven. De kopbal leverde voor VVOR de 4-4 op. Maar daarmee was de koek nog niet op. Eerst knalde Colin de Otter van 25 meter een bal keihard op de onderkant van de lat en sommigen dachten aan een goal, maar niet de scheidsrechter. Dilettant bleef druk zetten en een mooie voorzet van Robin Segers werd door Remco Mulders met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Daarna liet de scheidsechter nog vrij lang doorspelen, maar VVOR slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren. De tweede nipte uitoverwinning voor Dilettant, maar ze bewijzen dat op karakter veel is te winnen.