Datum

18 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Doordeweeks had Dilettant een prima wedstrijd gespeeld tegen eersteklasser Poortugaal en misschien dachten de spelers daarom dat ze wedstrijd tegen Bolnes wel even zouden winnen. Maar dat pakte, zeker in de eerste helft, heel anders uit. Bolnes gaf Dilettant goed partij en dat kwam tot uiting in het scoreverloop. Het heeft een paar balvaardige spelers, maar de linies onderling werken niet goed samen, dus het wordt nog een hele klus om de broodnodige punten te gaan behalen. Dilettant speelde absoluut de minste wedstrijd tot nu toe en desondanks kwam het al na zeven minuten op voorsprong. Jesper v.d. Adel kopte een voorzet goed door en de sprintende Robin Segers soleerde lans wat spelers en deponeerde de bal in de goal. Daarna was het de beurt aan Bolnes dat tot tweemaal toe kon profiteren van blunders in de Dilettantachterhoede. In minuut 15 was er een strak schot van de rand strafschopgebied, die hard in de linkerbenedenhoek werd geknald en drie minuten later kwam de midvoor van Bolnes heel gemakkelijk in balbezit een rondde de geboden kans middels een lob over Jeroen Bosman in het Dilettantdoel. Het was voor Dilettant niet het sein om het roer om te gooien en met het voetbal van de afgelopen wedstrijden Bolnes onder druk te zetten. Sven Schilders kwam alleen voor de keeper en Colin de Otter zette puik voor vanaf de achterlijn, maar de kansen waren tot dan toe niet aan Dilettant besteed. In de laatste minuut voor rust toch de bevrijdende 2-2 van Sven Schilders, die in een mêlee van spelers de bal beheerst over de goalie van Bolnes in de goal deponeerde.

Direct na rust ging Lennart v.d. Linden op de solotoer en werd binnen de 16 onderuit gehaald. De terecht toegewezen penalty werd door Marnix v.d. Adel beheerst ingeschoten. Vlak daarna nog een goede poging van dezelfde speler en in minuur 53 verlengde Jesper v.d. Adel een voorzet van Lennart v.d. Linden tot 2-4 en was er eindelijk een veilige marge in doelpunten opgebouwd. Bolnes raakte vermoeider en zonder echt goed te spelen domineerde Dilettant. Dat kwam al in minuut 58 tot uiting toen Marnix v.d. Adel een vrije trap vanaf 20 meter schuin voor doel rechtstreeks in de kruising schoot. Een kwartier voor tijd omzeilde Sven Schilders goed de buitenspelval en ging alleen op de keeper af. Heel onbaatzuchtig tikte hij de bal braad langs de uitgelopen keeper en zo kon de meegelopen Robin Segers gemakkelijk de 2-6 intikken. Daarna nog een prima kopbal van Jesper v.d. Adel, maar het laatste woord was aan Bolnes. Tien minuten voor tijd was er een dieptepass, die goed werd opgepikt en keurig werd binnengeschoten. Overwinning nummer zeven voor Dilettant en dat is toch een resultaat waar niemand rekening mee had gehouden.