Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

27 januari 2018 15:00

Onbekend

Met een 0-1 overwinning verliet Dilettant het veld bij Schoonhoven en daarmee kreeg het misschien wel iets teveel. Schoonhoven startte iets feller en had al in minuut 5 op voorsprong kunnen komen. Maar de goede schietkans werd niet benut door hoog over te schieten. De daaropvolgende aanval van Dilettant zette Jesper v.d. Adel alleen voor de keeper en die werd binnen de 16 onreglementair gestopt. De penalty leverde geen probleem op vaar Marnix v.d. Adel en daarmee leidde Dilettant met 0-1. Daarna was er voornamelijk een strijd op het middenveld zonder dat één van de ploegen een kans kon creëren. In de 16e minuut nog wel een scrimmage voor het doel van Schoonhoven, waarbij de bal tegen de paal belandde en daarna een kopkans voor Schoonhoven. Twee vrije trappen met mogelijkheden werden door Schoonhoven om zeep geholpen en daardoor werd de rust bereikt met de kleine voorsprong voor Dilettant.

Na rust was het Schoonhoven dat meer initiatief kon tonen, mede doordat zich ver liet inzakken. Met lange passes werd geprobeerd de voorhoede aan het werk te zetten. Het spel werd er gedurende de tweede helft niet beter op en Schoonhoven drong wel aan, maar echt grote kansen leverde het vooralsnog niet op. Het laatste kwartier was voor Schoonhoven en met name door verre ingooien waren er diverse hachelijke momenten voor het doel van Dilettant. Bij één daarvan was het Michael Fehl, die een bal uit het doel moest koppen en daarmee de drie punten redde voor Dilettant. Al met al een gelukkige overwinning voor Dilettant, dat zich hopelijk de komende wedstrijden wat meer zal manifesteren.