Gelijkspel in topper Kethel Spaland - Dilettant

Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

9 december 2017 14:30

Onbekend

Dilettant begon met veel inzet aan de wedstrijd en was gedurende een groot deel van de eerste helft de bovenliggende partij. Het initiatief lag in het begin bij Dilettant zonder dat het tot echt grote kansen kwam. Pech had Remco Mulders in de 10e minuut toen een kopbal net naast de goal belandde. Daarna moest de doelman van Kethel Spaland tot driemaal toe buiten het strafschopgebied redding brengen. Maar ook de achterhoede moest bij uitvallen op zijn hoede zijn en m.n. de twee centrale verdedigers Robbert Bik en Max Rikkelman waren deze middag rotsen in de branding. In minuut 32 was er dan succes van Dilettant toen Jesper v.d. Adel een mooie voorzet op maat losliet, die door Remco Mulders in één keer 'op de pantoffel' werd genomen en de bal verdween hard in de touwen. Direct erna een snelle aanval van Kethel Spaland en die eindigde met een hard schot op de binnenkant van de paal. Miraculeus rolde de bal voorlangs het doel van Dilettant. Niet lang daarna nog een hard schot van Jesper v.d. Adel, dat goed werd gestopt en een kopbal van Raphael v.d. Ham vanaf 20 meter, die door de goalie van Kethel Spaland net over kon worden getikt. Vlak voor rust moest Jeroen Bosman handelend optreden bij een goede poging van Kethel Spaland. Een geplaatste bal in de bovenhoek kon hij pareren.

Na rust een totaal andere wedstrijd. Kethel Spaland was feller en nam meteen het initiatief. Al in de 2e minuut moest Jeroen Bosman een hard schot loslaten en de rebound leverde de 1-1 op. Even later kon Jeroen Bosman een kopbal vanuit een corner nog net via de lat overtikken. Kethel Spaland was duidelijk de betere en het schepte zich een aantal kansen. Het slaagde er echter niet in het net bij Dilettant te vinden. Dilettant kon zich moeilijk aan de druk ontworstelen en het lukte niet de bal lang in de ploeg te houden. De lange ballen, die richting Remco Mulders werden gespeeld, moest hij wel doorkoppen, Maar er was voorin te weinig steun om daar van te kunnen profiteren. Na ruim een half uur ging ook Dilettant weer wat meer aan aanvallen denken, maar het was niet bij machte het doel van Kethel Spaland te bereiken. Ook niet via een paar vrije trappen, waar onvoldoende rendement uit werd gehaald. Dilettant hield stand en een gelijkspel in de uitwedstrijd bij deze tegenstander is gewoon een goede prestatie.