Scheidsrechter

J. (Jack) Kleinhamer

Accommodatie

Onbekend

Dilettant en Bolnes waren zeker voor rust gelijkwaardig. Beide ploegen creëerden kleine kansen, maar van doelpunten kwam het niet. Robin Segers had tot tweemaal toe een kans via een kopbal, maar de bal ging niet tussen de palen. Jeroen Bosman aan de andere kant moest handelend optreden en dat ging hem goed af deze middag. Remco Mulders kreeg via een pass van Marnix v.d. Adel een prima mogelijkheid, maar de bal wilde er nog niet in. Tekenend was het feit dat pas in minuut 37 Dilettant de eerste corner mocht nemen. Maar het leverde meteen succes op, want na heel veel klutsballen constateerde de scheidsrechter een handsbal van Bolnes en mocht Dilettant een penalty nemen. Marnix van de Adel liet de keeper met een harde schuiver kansloos. Direct erna een enorme kans voor Bolnes, maar van dichtbij ging de bal naast. Ook Remco Mulders verscheen nog alleen voor de keeper, maar zijn poging mislukte eveneens.

In de eerste 10 minuten na rust had Dilettant ruim afstand kunnen en moeten nemen. Een kopkans voor Max Rikkelman, een schot van Rutger Esmeijer werd door een speler van de lijn gehaald, een solo van Remco Mulders strandde en ook een doelpoging van Remco Mulders na een vrije trap van Amarildo Lawansuka ging naast de goal. Daarna gebeurde aan de andere kant natuurlijk het tegenovergestelde. Een voorzet van rechts werd onhoudbaar hard ingeschoten en daarmee was het 1-1. Over en weer waren er kansen en Bolnes liep door veel praten tegen veel gele kaarten aan. Kennelijk nog steeds frustratie over de gegeven strafschop, maar het haalde zichzelf uit het spel. Na 25 minuten was het Raphael van de Ham, die de bal bij Marnix v.d. Adel deponeerde. Van afstand knalde die de bal, volkomen onverwacht, langs de verblufte Bolnes-goalie. Korte tijd later was het weer Marnix v.d. Adel, die met een intikker de 3-1 liet aantekenen. Bolnes gaf niet op en Jeroen Bosman moest reden na een harde inzet. Daarna kreeg Remco Mulders diverse mogelijkheden, maar de eerste twee werden niet benut. Uiteindelijk lukte het hem in de laatste de minuut de 4-1 aan te laten tekenen. Een beloning voor zijn altijd harde werken en dikwijls op de juiste plek te staan.