Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

23 september 2017 14:30

Onbekend

Lekkerkerk had aanvankelijk moeite om grip te krijgen op Dilettant. De druk op de bal ontbrak waardoor de bezoekers met een uitblinkende Colin den Otter (17) het middenveld in handen hadden. Daarnaast waren de geroutineerde krachten van Dilettant hun directe tegenstanders vaak een slag voor. Met toch wel flinke overtredingen probeerde Lekkerkerk in de beginfase het spel van Dilettant te ontregelen.

Lekkerkerk werd feitelijk afgebluft en keek na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Tweemaal was Jesper van den Adel trefzeker, terwijl hij kort daarvoor een geweldige kans op 0-1 had gemist. Zijn tweede goal was een beauty, maar dat betrof een mislukte voorzet. De bal sloeg als een granaat achter Lekkerkerk-doelman Mike van Eesteren. Ook daarna nog een  goede kans voor Robin Segers, maar zijn kopbal van dichtbij was te slap. Tot aan het rustsignaal was er niet één min of meer gevaarlijke situatie voor de goal van Dilettant geweest.

Die voorsprong bracht Dilettant in een zetel, maar gemakzucht van de blauw-zwarten werd keurig afgestraft door Lekkerkerk. Eerst kopte in minuut 47 Pim Molenaar de bal met het achterhoofd langs Bosman. Die was op dat moent aan het protesteren tegen een vermeende overtreding en stak geen hand uit naar de slappe inzet. Deze goal was heel bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd, want Lekkerkerk begon weer te geloven dat er iets te halen was. Niet veel later zorgde de tot dat moment onzichtbare spits Nils van Niekerk sluw voor 2-2. Het voorbereidende werk kwam van Senna van den Bosch.

Het pleitte voor de instelling van Dilettant, dat Jesper van den Adel direct na de aftrap voor 2-3 zorgde na een vrije trap van zijn broer Marnix. Bij Lekkerkerk was echter de geest uit de fles. De thuisclub begreep dat de defensie van Dilettant niet van beton was. Na een vrije trap van invaller Mark de Jager verlengde Van Niekerk de bal: 3-3.

Nog was de koek niet op. In de spannende slotfase bekroonde Colin den Otter in de 83ste minuut zijn goede spel door een combinatie met Nick Westbroek perfect af te ronden: 3-4. Door het aanvallende spel van Lekkerkerk kwamen er meer kansen voor Dilettant. Remco Mulders was dichtbij een doelpunt en Jesper v.d. Adel kopte op de paal.

De voorsprong werd te krampachtig verdedigd door Dilettant. "Onze organisatie deugde niet", mopperde trainer Mank. "Het is te gek voor woorden dat je in één helft bijna vier doelpunten weggeeft".

Vlak voor tijd was er een onoverzichtelijke situatie voor de goal van Dilettant en vloog de bal in het net. Grensrechter Hans van Noort stond echter met de vlag in de lucht en het signaal werd overgenomen door scheidsrechter Kaijen. De verder voortreffelijk fluitende scheidsrechter kreeg het daarna benauwd van de aanhoudende protesten van Lekkerkerk en blies af.