Mannen, 1, 3e klasse C

26 mei 2018 14:30

Scheidsrechter

Onbekend

Bij de wedstrijd Dilettant - Kethel Spaland stond voor beide ploegen niets meer op het spel en dat was het spel te merken. Zeker voor rust was het een gezapige partij voetbal, waarbij de ploegen in evenwicht waren en er sporadisch in slaagden gevaarlijk te worden voor de beide doelen. Jeroen Bosman moest handelend optreden bij een goede kopbal van Spaland en Sven Schilders had van dichtbij kunnen scoren na een strakke voorzet van Nick Westbroek. Een goed schot van Michael Fehl werd ook goed gestopt en de corners voor beide ploegen leverden vooralsnog niet veel gevaar op. Het spel bleef heen en weer gaan en zo ging vlak voor rust de rechtsbuiten er vandoor. Zijn voorzet werd van dichtbij binnengetikt en zo kwam  Spaland op 0-1. Een zweem van buitenspel was er overigens wel bij deze goal.

Na rust werd het wat energieker en beide partijen gingen er, ondanks de warmte, wat feller tegenaan. Jesper van de Adel knalde al in minuut 3 van ver maar net over het kruis en ook Spaland kreeg kansen. Een intikker vanaf 3 meter na een scrimmage werd naast het Dilettantdoel gedeponeerd en aan de andere kant kwam Jesper van de Adel alleen voor de keeper. Maar de Spaland keeper kon redden en dat behoefde hij niet doen bij een goede mogelijkheid voor Colin den Otter. Zijn inzet ging van dichtbij over de goal. Een kopbal van dichtbij uit een corner werd door een verdediger van Spaland van de lijn gehaald. Dilettant bleef het proberen, maar een goede pass van Robin Segers op Marnix van de Adel werd door laatstgenoemde over het doel gewerkt. Aan de andere kant ging in minuut 83 de snelle rechtsbuiten er vandoor en zijn voorzet werd van dichtbij goed afgerond. Dilettant had nog een mogelijkheid vanuit corner, maar de nul bleef voor Dilettant op het scorebord. We houden ons maar vast aan het spreekwoord 'Een slechte generale enz.' i.v.m. met de wedstrijd voor de nacompetitie om promotie volgende week tegen VDL.