Scheidsrechter

Marcel Smit

Accommodatie

Onbekend

De afgelopen seizoenen was Zwarte Pijl een pittige tegenstander voor Dilettant en ook deze keer verwachtte Dilettant behoorlijk strijd te moeten leveren. Het liep heel anders en een fanatiek gestart Dilettant ging direct in de aanval. Al in minuut twee moest Zwarte Pijl rand strafschopgebied aan de noodrem trekken. De toegekende vrije trap werd door Robin Segers prachtig in de bovenhoek geplaatst, maar de keeper van Zwarte Pijl redde fraai. Even later was het toch raak toen de dit keer op het middenveld geposteerde Amarildo Lawansuka vanaf 20 meter hard uithaalde en doel trof. Niet lang daarna was het Michael Fehl, die op rechts doorkwam en keurig Jesper v.d. Adel bediende. Van dichtbij ko die de 2-0 aantekenen, een ongekende weelde aan het begin van de wedstrijd. Want in die periode speelde Zwarte Pijl nog goed  mee en de technisch vaardige spelers vonden elkaar gemakkelijk, maar het slaagde er niet in dichtbij de goal van Dilettant te komen. Aan de andere kant bleef het gevaarlijk en zo kon Remco Mulders inkoppen, maar de bal ging rakelings naast. Ook Michael Fehl zag een hard schot gestopt worden en daarna kwam Zwarte Pijl toch wat meer voor het doel van Dilettant. Maar meer dan een vrije trap en een corner leverde het niet op.

Direct na rust verscheen Remco Mulders alleen voor de Zwarte Pijl goal, maar zijn lob belandde in handen van de uitgelopen keeper. Daarna een vrije trap van Robin Segers met hetzelfde scenario als voor rust. Goed in het kruis geknald, maar evengoed weer gestopt. Kevin Diedrich kreeg een goede kopkans en Mark Offerman nam een vrije trap vanaf de middellijn, waar de keeper van Zwarte Pijl alle moeite mee had. Ook een schuiver van Kevin Diedrich ging nog hard voor langs. Zwarte Pijl probeerde via ( te ) hard voetbal zich te verdedigen en mocht van geluk spreken dat het slechts twee gele kaarten opleverde. Vooral de voor iedereen zichtbare harde overtredingen op Remco Mulders konden niet door de beugel. In minuut 20 ging Kevin Diedrich op avontuur en werd binnen de 16 onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Mark Offerman hard in de rechter benedenhoek geschoten en daarmee was de wedstrijd beslist. Toen 5 minuten later Jesper van de Adel een goede voorzet van Robin Segers van dichtbij inkopte was dat zeker het geval. Even later was er over links een goede aanval van Zwarte Pijl en van dichtbij kon de speler/aanvoerder met nummer 6 keihard inschieten. Volgens het wedstrijdformulier Raoul Neral, maar volgens insiders klopte die naam niet. Wie het dan wel was hebben we niet kunnen achterhalen. Met nog een kwartier te spelen kabbelde de wedstrijd naar het einde, maar opvallend was toch wel het harde spel van Zwarte Pijl. Heel goed van Dilettant dat het zonder gele kaarten het einde haalde en nog steeds fier aan kop gaat in deze 3e klasse.